31-01-10

Nieuwe jaar goed gestart

2009 was op sportief vlak een wisselvallig jaar. Het voorjaar kende ik pech met blessures o.a. achillespees, rug, hamstring... Ik kon resultaten voorleggen maar ik liep nog niet op mijn oud niveau.

Mijn beste wedstrijd liep ik op de kermisloop in Torhout. Daar had ik terug het gevoel dat niveau te evenaren. De marathon in Eindhoven maakte alles goed...

De voorbereiding liep perfect. Ik had geen last van mijn oude blessures. De marathon bleek een voltreffer.

Het nieuwe jaar ben ik goed ingezet. De resultaten zijn er en ook met de conditie is alles prima. Na intervaltraining had ik vorige week een lichte verrekking. Met een tweetal dagen rust kon ik terug trainen. Een grote opluchting!!!

De volgende weken ben ik er nog niet uit welke wedstrijden ik zal deelnemen. Aan het Pk voor volgende week neem ik normaal niet deel. Daarna vertrek ik met mijn vrouw richting New York. In Central Park zal ik proberen mijn trainingen af te werken. De eerstvolgende westrijd wordt normaal Lebbeke op 28 februari.

 

22:16 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Langemark, Maldegem, Hamme en Koewacht in een notedop

Het werd terug tijd voor een update van mijn prestaties. We zijn reeds 8 weken en vier wedstrijden verder... Om een lang verhaal kort te maken volgt hieronder een kort overzichtje:

Koewacht, 30 januari 10

Samen met Lieven Vandenbroucke trok ik richting Nl voor een 15km stratenloop. Ik opteerde dit weekend voor een stratenloop. Alhoewel de resultaten in de crossen meevallen had ik er niet echt zin in. Het is eerder een mentale kwestie. Voor een stratenloop kan ik me mentaal veel meer opladen dan een cross.

De wedstrijd vond plaats in Koewacht, juist over de Belgische grens. Enkele goede atleten melden zich aan de start: Stefan Van den Broeck, Mouton, Ribag Saaid, Bark Lieckens,...

Van bij de start was topper Stefan Vdbrouck reeds vertrokken. Al vrij snel was er daarachter een kopgroepje van 4 man: Mouton, Ribag, Lieckens en mezelf. De wedstrijd bestond uit 2 ronden met telkens 2x een zwaardere strook van ca 500 meter. Door de kou waren sommige stukken spekglad. Geconcentreerd blijven was de boodschap.

De eerste ronde was het vooral Kristof Mouton die het voortouw nam. Het tempo lag hoog maar toch had ik de indruk dat we alle vier op reserve liepen. In de tweede ronde moet het gebeuren dacht ik bij mezelf. Rond km 8 besloot ik op een van de zwaardere stroken het tempo hoog te houden om dan bij asfalt door te trekken. Ik bleek enkele meters voorop te liggen. Even aarzelde ik maar met de wind besloot ik me terug in te halen.

Op dat moment ging het tempo de lucht in dankzij Ribag. Ik volgde met Bart L. in mijn spoor. Kristof Mouton moest lossen. Ook ik en Bart konden het tempo nu niet meer volgen. Ik liep nu de laatste 5km mijn eigen wedstrijd. Al vrij snel moest Bart mij laten gaan. Met nog een tweetal kilometer te gaan waren de plaatsen reeds verdeeld...

Ik was na de wedstrijd tevreden maar ik had geen super gevoel. Doch had ik geen problemen met de afstand op zich. Een goede test richting Sluis.

Clubmakker Lieven vdbroucke liep een sterke wedstrijd en eindigde op een dertiende plaats. Hij is van alle markten thuis -)

1. Stefan Vdbrouck

2 Ribag Saaid

3 Dieter Brouckaert

4 Bart Lieckens

5 Kristof Mouton

13 Lieven Vdbroucke

Hamme, 17 januari 10

Ik hoopte op een snelle omloop in Hamme. Door de hevige sneeuwval en dooi werd dit een modderpoel. Met lange tanden begon ik aan de wedstrijd. Gewoon het beste ervan maken was mijn motto...

Mijn start was deze keer nu wel beter. Na de eerste bocht nestelde ik me achter Tom Vanslambrouc in 5de positie. Door me te laten wegduwen werd ik na 500meter op achtervolgen aangewezen. Een 10de positie was het gevolg. Stijn Lintermans, Jonas Roels, Tom vansl.,Kim Barbe waren reeds een eind ver weg. Samen met clubmakker Stijn Daelman begonnen we aan de achtervolging(opnieuw). De eerste ronde ging vrij snel. Ik haakte achteraan een groepje van om en bij de 5man. Pas in de tweede ronde ontwikkelde ik mijn eigen tempo en kon ik atleten zoals Koen Vanhaevermaet, Karl Raymaecker,... achter mij houden. Met een zesde stelling kon ik nu trachten EA collega's Kim Barbe en Tom Vanslambrouck in te halen. Jagen op clubmakkers doe ik eerlijk gezegd niet graag maar uiteindelijk ben je in de wedstrijd concurrent van elkaar...

Voor halfweg bevond ik me in een trio van Eendracht Aalst. Onmiddellijk nam ik de kop over om het tempo hoog te houden. Het podium zat erin en ik voelde me goed. Vooral de snellere stukken. Na hard labeur kon ik Simon Devriendt inhalen. Ik liep nu alleen op de derde plaats. Ook naderde ik op Jonas Roels. Op de modderstroken moest ik echter telkens terrein prijsgeven. Stijn Lintermans won de wedstrijd en liet een sterke indruk na. Jonas Roels werd tweede, ik derde. Ook deze cross werd voor mij een voltreffer. De omloop lag vrij zwaar maar toch kon ik een goede prestatie neerleggen.

1 Stijn Lintermans

2 Jonas Roels

3 Dieter Brouckaert

4 Tom Vanslambrouck

5 Pieter Vermont.

Maldegem 10 januari 10

De eerste cross van het nieuwe jaar is voor mij traditioneel Maldegem. Ik had mijn zinnen er echt wel op gezet. De wedstrijd ligt me wel doordat het een vrij snelle omloop is. De bezetting oogde echter zeer zwaar: El Hachimi, Coppens, Mouton, Diaz Rodriguez, Vanslambrouck, Stevens,...

Mijn start was ondermaats. Door de binnenkant te nemen van de bocht bevond ik me in 12de positie. Ook clubmakker Tom Vanslambrouck had zijn start volledig gemist. Al gauw kon ik in de eerste ronde enkele atleten inhalen. Zo bevond ik me vrij snel in 9de stelling. Het gevoel tijdens de wedstrijd was zeer goed. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik dichter bij de concurrenten. Een voor een beende ik een concurrent bij o.a. Tom Meire, Stijn Devuylder,Stevens,...

Halfweg zat ik in 5de positie op een drietal seconden van Bram Coppens en Kristof Mouton. Ik probeerde er bij te komen maar dit bleek niet evident. Ik bleef hangen op een tien meter. De laatste ronde begaf ik en werd mijn achterstand groter. Mijn voorsprong op mijn dichtste belagers was ook groot genoeg. Ik sloot mijn tweede cross af met een vijfde plaats.

Na de wedstrijd sprak de trainer van misschien mijn beste cross tot nu toe...De conditie is er.

Clubmakker Tom Vanslambrouck kende een mindere dag. Op karakter kon hij toch een negende plaats bemachtigen.

Uitslag

1 El Hachimi

2 Alexander Rodr.

3 Coppens Bram

4 Mouton Kristof

5 Brouckaert Dieter

9 Vanslambrouck Tom

Langemark 13 december 09

De wedstrijd bestond uit 3 ronden van om en bij de 4km. Na Waregem had ik vertrouwen opgedaan om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Francis Vansteenbr, Davy Stieperaere, en mezelf waren het kopgroepje na de eerste ronde. Al gauw voelde ik dat mijn benen zwaar voelden. Francis verhoogde het tempo. Op karakter volgde ik. Davy loste maar ook ik moest Francis laten gaan. Ik liet me terug bijbenen door Davy. Stieperaere deed nu constant het kopwerk. Ik kon niet meer dan volgen...Mijn benen en lichaam liepen leeg. Even vreesde ik zelfs naast het podium te vallen. Gelukkig kon ik dit nog verhinderen. Francis won verdiend de wedstrijd. Ook Davy liep een sterke wedstrijd en eindigde tweede.

1 Francis Vansteenbrugghe

2 Davy Stieperaere

3 Brouckaert Dieter

4 Steven Vandecasteele

5 Aleksander Stekic

21:17 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |