07-12-09

Waregem: Opnieuw 6de plaats

Na STekene besloot ik deel te nemen aan de kerstloop in Waregem. Door de regenval had ik geen zin om te crossen in Oudenaarde.

Het beloofde alvast vuurwerk van bij de start. Een greep uit het aantal atleten: Koen Naert, Rabig S, Bram Coppens, Gemeda, Hernauld Fr, Gunther Geens,.... De wedstrijd bestaat uit 3 ronden. Een verkennend rondje deed me schrik hebben van een helling en de op sommige plaatsen strakke wind.

De start was naar mijn normen verschroeiend. Ik kon niets anders dan meegaan met de kopgroep. Al vrij snel ontstond er een kopgroep met de vermelde atleten. Clubmakker Koen was reeds aan het freewheelen had ik de indruk. Na een km kwam hij op kop en ging het tempo nogmaals de lucht in.

Niemand kon volgen... Ongeveer de helft van iedere ronde kwam er een korte maar stevige helling. Ik moest direct lossen. Opnieuw werd ik geconfronteerd met het feit dat ik kracht tekort kom. Ik maakte ook de fout door de helling niet als eerste te nemen, ik zat echter achteraan het groepje.

De helling zorgde ook voor een splitsing voor mij. Bram en Ribag liepen nu samen, met kort daarachter een groep van 3 man sterk: Geens, Gemeda en Hernauld. Ik probeerde nu een constant tempo aan te houden en hopen dat het er vooraan enkelen moesten lossen. Mijn achterstand bedroeg om en bij de 15 seconden. De wind maakte het er niet gemakkelijker op.

Halfweg loste Franky hernauld. Waar ik op hoopte gebeurde dan ook. Met nog een ronde te gaan kon ik hem bijbenen. Met aanmoedigingen van trainer Mark en vrouwke probeerde ik een goede laatste ronde af te leggen. Ik kreeg de indruk dat ik dichter kwam op Geens, Gemeda en Ribag die ingehaald werd. Met nog een km te gaan naderde ik op een tien seconden. Ik probeerde alles te geven maar in het groepje voor mij was het ook man tegen man. Ik kwam net te laat om de vijfde plaats te bemachtigen....

Koen Naert overklaste de tegenstand. Hopelijk presteert hij goed in Dublin. Bram Coppens eindigde tweede en was verbluffend sterk.

Uitslag:

1. Koen Naert  29'32"

2. Bram Coppens 30'16"

3. Said Ribaag  30'38"

4. Gunter Geens  30'42"

5. Aman Gemeda 30' 56"

6. Dieter Brouckaert  30'59"

7. Francky Hernauld   31'06"

20:39 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat knap gelopen hoor...op naar de volgende.

Gepost door: natalie | 10-12-09

zesde Mooi resultaat in dat sterk gezelschap ;prettige eindejaarsfeesten.

Gepost door: Johanbeton | 27-12-09

De commentaren zijn gesloten.