30-11-09

Cross Stekene: 6de plaats

Afgelopen zondag stond terug een cross op het programma. Het is twee jaar geleden dat ik me er terug kan op toe richten. Vorig seizoen kon ik geen veldlopen doen wegens mijn achillepees. Ook na de enige cross, Ninove, viel ik uit na rugproblemen.

Door de hevige regenval de laatste dagen had ik er niet echt een goed oog in. Ik kon maar mijn best doen was mijn uitgangspunt.De wedstrijd bestond uit 1 kleine gevolgd door 5 grote ronden. Het werd duidelijk dat dit een zware cross ging worden. 

Mijn start was dit keer voortreffelijk. Ik kwam ca derde-vierde door de eerste bocht. Een goed begin vond ik daar mijn start meestal slecht is. Ik kon het tempo goed aan en volgde in het spoor van Stijn Fincioen. Na een eerste zware modderstrook was het mij al duidelijk dat dit niet mijn ding was. Ik viel in nog geen 200meter terug naar een achtste positie.

Doch, bij het ingaan van de tweede ronde kon ik terug opschuiven. Dit was op een beloopbare finse piste. Het scenario herhaalde zich echter. De ene modderstrook volgde op de andere en moest gauw een 8-tal atleten laten gaan. Had ik nu maar de krachtbenen van Lieven Vandenbroucke dacht ik bij mezelf -). Ik geraakte niet in paniek maar wist dat het moeilijk ging worden. Met clubmakker Tom Vanslambrouck in het spoor jaagden we op de rest. Aanvankelijk lukte dit ook.

We kwamen de top zes binnen. Toen Tom  flink doortrok op een zwaardere strook moest ik passen. De achtervolgers kwamen ook dichter. Ik probeerde nog te jagen op Johan Wils maar tevergeefs. De laatste ronde kwam ik ten val. Spijtig want ondanks een goede eindsprint naderde ik op drie seconden. Ik eindigde zo op een zesde stek. Clubmakkers Fini eindigde juist op het podium en Slamby werd 5de. Winnaar werd uiteindelijk Stijn Lintermans voor Kristof Mouton.

Na de wedstrijd had ik eigenlijk nog vrij goede benen. Ik kon niet diep gaan tijdens de wedstrijd. Een raar gevoel eigenlijk. In de beloopbare stroken ging het zeer goed. Zodra er modderstroken aan te pas kwamen voelde ik me als een nieuweling.

Vandaag deed ik een duurloop met op het einde 5 korte versnellingen. Ook nu een goed gevoel. Geen last van stijve benen of vermoeidheid.

Het is duidelijk dat dergelijke omlopen me niet liggen. Ik train er nochthans op maar het mag blijkbaar niet baten. Zodra het met macht en kracht te doen is, moet ik passen.  Niet dat een zesde plaats nu niet goed is maar toch. Oudenaarde doe ik volgende week niet mee. Ik focus me nu op de corrida's in Waregem en Langemark.

Ik kijk echter uit naar de crossen van januari. Maldegem, Hamme en Uitbergen zouden me in principe beter moeten liggen. Ik hoop dan flink te kunnen presteren...

20:20 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-09

Nieuwe outfit Team v Paemel

Deze week kreeg ik een nieuw outfit van team van Paemel. Ik behoor eigenlijk niet tot de groep van Raymond v p maar. Ik train echter veel met de West-Side. Samen met Lieven Vandenbroucke konden we genieten van hun nieuw outfit.

Dikke merci aan de atleten en vooral hun sponsors Argenta Poperinge en Café den Blompot Ninove. Bedankt mannen!!!

18:39 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volop verderbouwen aan snelheid

Na Ronse gaan de trainingen gewoon verder. Ik train vooral nu op snelheid en hellingen om kracht op te doen.

Afgelopen zaterdag trok ik met trainingsmakkers Stijn Finc. en Tom Vanslambrouck richting zwarte kiezel in De Haan. Ik moest 3x8' tempo, zij 4x. Indien het redelijk ging, liep ik er ook 4.

Ik heb alle kleuren gezien. Afzien man, de ene helling na de ander. Tijd om goed te recupereren was er nauwelijks. Ik voel dat het mijn ding niet is maar ik had erna een grote voldoening . Om goed te crossen, zijn dergelijke trainingen echter nodig.

De eerstvolgende wedstrijd wordt nu zondag Stekene. Het wordt uitkijken hoe de conditie is. Daarna volgen Waregem (6dec) en Langemark (13 dec) om daarna een maand keihard te trainen naar de belangrijke maand januari.

17:20 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-09

Winterseizoen goed begonnen

Normaalgezien ging ik van start in de cross van Mechelen. Echter, via trainingsmakker Stijn Fincioen vernam ik van een corrida in Ronse. Een 9km wedstrijd over verharde en onverharde wegen. Ik kreeg het fiat van de trainer en trok zo riching Ronse.

Na een verkennende ronde merkte ik op dat dit een ideale training was richting het veldloopseizoen. Licht heuvelend, veel bochtenwerk, op onverharde wegen.... Van de tegenstanders kende ik enkel Alexander Stekic, Bart Verkamer en Luc van Asbroeck.

De eerste van zes ronden ging vrij snel. Ik bevond me constant in derde positie. Vooral Bart Verkaemer trok hard van leer. Daarna nam ik de kop omdat ik de indruk had dat de tsjech Miler niet te onderschatten was. Ook de groep bestond nog uit te veel man.

Enkel de tsjech en didier deveirman konden volgen. Ik hield het tempo hoog in de vlakke stukken. Bij het klimwerk liep ik op lichte reserve. Ik weet dat dit mijn sterkste punt niet is en wou me niet opblazen. Halfweg loste Deveirman. Even later ook de Tsjech. Op 3km van het einde had ik zo'n 15 seconden voorsprong.  Door mijn eigen nonchalance zag ik dat de tsjech de laatste 500meter nog gevaarlijk dichtbij kwam. Een fout die ik in de toekomst niet meer mag maken. Winst was een feit...

Ik hield een goed gevoel over van de wedstrijd. Ik kon het tempo lang volhouden, recupereerde direct na de wedstrijd. Alleen de snelheid wordt de komende weken een werkpunt.

Ondertussen is het wedstrijdprogramme licht gewijzigd. Ik loop Zele niet.

 

20:07 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-11-09

Wedstrijdprogramma op punt

Vorige week besprak ik met de trainer welke wedstrijden ik ga lopen de komende maanden. Bedoeling zou zijn om vooral goed te presteren in januari.

Wedstrijdprogramma:

- woe. 11/11: cross Mechelen

- zo. 22/11: cross Zele

- zo. 29/11: cross Stekene

- zo. 13/12: corrida Langemark

- zo. 20/12 corrida Deerlijk (ov)

- zo.10/01: cross Maldegem

- zo. 17/01: cross Hamme

- zo. 31/01: cross Uitbergen

- za. 06/02: PK Ninove

 

11:38 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |