30-11-09

Cross Stekene: 6de plaats

Afgelopen zondag stond terug een cross op het programma. Het is twee jaar geleden dat ik me er terug kan op toe richten. Vorig seizoen kon ik geen veldlopen doen wegens mijn achillepees. Ook na de enige cross, Ninove, viel ik uit na rugproblemen.

Door de hevige regenval de laatste dagen had ik er niet echt een goed oog in. Ik kon maar mijn best doen was mijn uitgangspunt.De wedstrijd bestond uit 1 kleine gevolgd door 5 grote ronden. Het werd duidelijk dat dit een zware cross ging worden. 

Mijn start was dit keer voortreffelijk. Ik kwam ca derde-vierde door de eerste bocht. Een goed begin vond ik daar mijn start meestal slecht is. Ik kon het tempo goed aan en volgde in het spoor van Stijn Fincioen. Na een eerste zware modderstrook was het mij al duidelijk dat dit niet mijn ding was. Ik viel in nog geen 200meter terug naar een achtste positie.

Doch, bij het ingaan van de tweede ronde kon ik terug opschuiven. Dit was op een beloopbare finse piste. Het scenario herhaalde zich echter. De ene modderstrook volgde op de andere en moest gauw een 8-tal atleten laten gaan. Had ik nu maar de krachtbenen van Lieven Vandenbroucke dacht ik bij mezelf -). Ik geraakte niet in paniek maar wist dat het moeilijk ging worden. Met clubmakker Tom Vanslambrouck in het spoor jaagden we op de rest. Aanvankelijk lukte dit ook.

We kwamen de top zes binnen. Toen Tom  flink doortrok op een zwaardere strook moest ik passen. De achtervolgers kwamen ook dichter. Ik probeerde nog te jagen op Johan Wils maar tevergeefs. De laatste ronde kwam ik ten val. Spijtig want ondanks een goede eindsprint naderde ik op drie seconden. Ik eindigde zo op een zesde stek. Clubmakkers Fini eindigde juist op het podium en Slamby werd 5de. Winnaar werd uiteindelijk Stijn Lintermans voor Kristof Mouton.

Na de wedstrijd had ik eigenlijk nog vrij goede benen. Ik kon niet diep gaan tijdens de wedstrijd. Een raar gevoel eigenlijk. In de beloopbare stroken ging het zeer goed. Zodra er modderstroken aan te pas kwamen voelde ik me als een nieuweling.

Vandaag deed ik een duurloop met op het einde 5 korte versnellingen. Ook nu een goed gevoel. Geen last van stijve benen of vermoeidheid.

Het is duidelijk dat dergelijke omlopen me niet liggen. Ik train er nochthans op maar het mag blijkbaar niet baten. Zodra het met macht en kracht te doen is, moet ik passen.  Niet dat een zesde plaats nu niet goed is maar toch. Oudenaarde doe ik volgende week niet mee. Ik focus me nu op de corrida's in Waregem en Langemark.

Ik kijk echter uit naar de crossen van januari. Maldegem, Hamme en Uitbergen zouden me in principe beter moeten liggen. Ik hoop dan flink te kunnen presteren...

20:20 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.