17-11-09

Winterseizoen goed begonnen

Normaalgezien ging ik van start in de cross van Mechelen. Echter, via trainingsmakker Stijn Fincioen vernam ik van een corrida in Ronse. Een 9km wedstrijd over verharde en onverharde wegen. Ik kreeg het fiat van de trainer en trok zo riching Ronse.

Na een verkennende ronde merkte ik op dat dit een ideale training was richting het veldloopseizoen. Licht heuvelend, veel bochtenwerk, op onverharde wegen.... Van de tegenstanders kende ik enkel Alexander Stekic, Bart Verkamer en Luc van Asbroeck.

De eerste van zes ronden ging vrij snel. Ik bevond me constant in derde positie. Vooral Bart Verkaemer trok hard van leer. Daarna nam ik de kop omdat ik de indruk had dat de tsjech Miler niet te onderschatten was. Ook de groep bestond nog uit te veel man.

Enkel de tsjech en didier deveirman konden volgen. Ik hield het tempo hoog in de vlakke stukken. Bij het klimwerk liep ik op lichte reserve. Ik weet dat dit mijn sterkste punt niet is en wou me niet opblazen. Halfweg loste Deveirman. Even later ook de Tsjech. Op 3km van het einde had ik zo'n 15 seconden voorsprong.  Door mijn eigen nonchalance zag ik dat de tsjech de laatste 500meter nog gevaarlijk dichtbij kwam. Een fout die ik in de toekomst niet meer mag maken. Winst was een feit...

Ik hield een goed gevoel over van de wedstrijd. Ik kon het tempo lang volhouden, recupereerde direct na de wedstrijd. Alleen de snelheid wordt de komende weken een werkpunt.

Ondertussen is het wedstrijdprogramme licht gewijzigd. Ik loop Zele niet.

 

20:07 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Knap gedaan. Goed bezig! Succes nog.

Gepost door: Geert | 18-11-09

De commentaren zijn gesloten.