24-10-09

Trainingen terug hervat

Na tweek weken heb ik vandaag (zaterdag) de draad terug opgenomen. Zij het moeizaam, veel zin om te trainen was er niet. De training was echter kort. Die bestond uit 50' loslopen met 5x korte versnellingen.

Voorlopig is het uitkijken welke wedstrijden ik het komend winterseizoen zal lopen. Crossen is niet mijn favouriet onderdeel maar ik zal toch proberen om er enkele te lopen. De komende twee maanden zijn om ritme op te doen. Vooral in januari wil ik er staan in de crossen.

Ik ben meer bezig wanneer mijn volgende marathon wordt. Persoonlijk zou ik graag een voorjaars marathon doen maar dat wil zeggen dat de trainingen moeten afgewerkt worden in februari - maart - april. Niet bepaald een ideale periode om te trainen. Het wordt even afwachten...

Na Eindhoven veel positieve reacties gekregen van collega lopers, collega 's op het werk. Het doet altijd deugd als de inspanning naar waarde geschat wordt.

16:03 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-09

Eindhoven: 2u27'52"

Eindhoven 11 oktober. Voor velen een doodgewone dag, voor mij een dag waar ik de afgelopen tien weken naartoe leefde.

Zaterdag vertrok ik richting Eindhoven in het gezelschap van trainingsmakkers Tom Vanslambrouck, Stijn Fincioen en diens vriendin Charlotte. Het arrangement die we kregen van de organisatie was alvast veelbelovend. Alles was in de puntjes voor ons geregeld: hotel, avondeten,...

Die avond kreeg ik te horen dat we met zes man liepen voor een tijd rond de 2u25/2u26. De groep na ons liep voor 2u28. Samen met trainer Mark beoogden we een richttijd onder de 2u27. Stijn Lintermans was onze haas van dienst.

Na een goede nachtrust stond ik met volle moed op. Wel wat zenuwen maar dat is normaal denk ik. De start kon nu niet sneller gegeven worden. De temperatuur was alvast goed. Alleen de wind baarde me wat zorgen.

Al gauw nestelde ik me in het spoor van Stijn Lintermans. We moesten gemiddeld 3u26"/km lopen. De eerste kwamen we door in 3'17". Vrij normaal daar het de eerste was. Daarna liepen we een constant tempo en hadden de groepen zich gevormd...

Nu was het rustig blijven en geconcentreerd de wedstrijd lopen. Bij iedere bevoorrading was het nerveus gedoe. Zelfs in het begin moet je drinken. Met goede afspraken met de trainer kon ik telkens voldoende vocht opnemen. Ik voelde me de eerste tien kilometer vrij goed.

De ene kilometer was wat sneller, de andere dan iets trager. Als haas is het natuurlijk niet eenvoudig maar alles liep vrij vlot. Het groepje met o.a. Chris Verbeeck, Patirck Vanderstraete, Bart Verschoren,..bleef lang bijeen.

Haflweg kwamen we door in 1u12'27". Op zich perfect maar ik voelde dat dit toch vrij snel was. Ondertussen haalden we Michael Woerden in. Rond km 26 stopte Stijn Lintermans. Op dat moment viel ook ons groepje uiteen. Van enige verstandhouding was geen sprake. Ik nam samen met Chris V. het heft in handen en liep op kop tegen de wind in. De andere staken zich weg.

Chris Verbeeck versnelde, ik volgde. Ondertussen beenden we ook Frederick Colpaert bij. Toch kon ik het tempo van Chris niet aan en moest ik bij km 28 passen. Niet echt verstandig dacht ik bij mezelf. Mijn bovenbenen begonnen nu zwaarder en stijver te worden.

Ik besloot mijn eigen tempo te lopen. En hopen dat ik de man met hamer niet tegen kwam. Gelukkig was de trainer bij me om me te blijven motiveren....

De laatste tien kilometer kan ik in één woord omschrijven: afzien. Geen enkele wedstrijd tot nu toe heb ik zo diep moeten gaan. Het was pijn verbijten maar toch blijven doorgaan. Rond km 35km werd ik ingehaald door Patrick Verstraeten. Even dacht ik te kunnen aanppikken. De wind was echter nog de grootste concurrent.

Na het zien van km bord 40 kon ik me terug herpakken. Best want de eindhovenaar Harm Sengers kwam opzetten. De sprint  (wat er althans op leek) kon ik nog winnend afsluiten. Achteraf bekeken bleek dit nog van belang te zijn want ik eindigde als tiende in het Benelux kampioenschap.

Bij het overschrijden zag ik 2u27'52"! Geniet kon ik niet direct want ik was gewoon te kapot. Mijn eerste gedachte was;'jammer, niet onder de 2u27". Maar al gauw besefte ik dat ik tevreden moest zijn. Het was mijn eerste échte marathon. Mits minder wind was het misschien mogelijk geweest...

De ontlading bij het zien van vrouw en kind was groot, heel groot...Ook zij hebben toegeleefd naar deze dag. Trainen voor een marathon is niet zomaar een uur lopen. Iedere dag ben je 2 tot 3uur bezig met je sport. En dit voor een acht tot tien weken. Ik wil dan ook in de eerste plaats mijn Sylvia en Emma bedanken!!!

Ook een dikke merci aan mijn trainer Mark. Hij leefde ook enorm mee met mijn voorbereiding: schema's maken, meefietsen op training, tips geven, maar vooral een grote motivator zowel tijdens de trainingen als op de wedstrijd zelf. Bedankt Mark!!!

De vele merci'kes zijn echter nog niet gedaan. Bedankt aan mijn ouders, zus, Iris en Eva, Lieven, Nathalie en Ward, ouders van Fini en Charlotte voor het luid aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Een vertrouwd gezicht zien tijdens een wedstrijd doet echt deugd!!! Dikke merci!!!

Na de wedstrijd vroeg er iemand wat mijn volgende marathon word. Voorlopig wil ik er nog niet aan denken. Eerst rusten nu...

En de clubmakkers? Die deden het schitterend!!! Tom haasde tot 25km en gaf een ideaal tempo aan. Voor hem was het ook diep gaan. Stijn Fincioen liep in zijn derde marathon een PR met een tijd van 2u24'13". Hij werd tevens vierde op het Benelux kampioenschap. Dikke proficiat Fini!!!

eindh1

eindh2

eindh3

eindh4

eindh5

eindh6

20:13 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |