16-09-09

1/2 marathon Nieuwpoort: complete off day

De week voor de halve marathon voorspelde niet veel goeds. Vermoeide benen waren heel de week mijn deel. Zondag, de week voor de wedstrijd, werkte ik een lange duurloop van 35km af.

De vrijdag voor de halve marathon stond er een rustdag gepland waardoor ik toch de indruk had een beter gevoel te hebben. Samen met trainingsmakkers Stijn Fincioen & Tom Vanslambrouck was het plan om er een goede training van te maken. We zouden lopen op schema van 1u10. Ook Stijn Vandevelde was van de partij.

De wedstrijd bestond uit drie ronden van iets meer dan 7km. Vrij snel na het startschot waren me met zijn vieren alleen weg. Ik had van in het begin een goed gevoel. Ik nam dan ook regelmatig het initiatief. In het begin was de wind zeer strak in ons nadeel. Ik nam een deel van het kopwerk voor mijn rekening. Na het verlaten van de dijk hadden we wind mee. Nu was het Stijn Vand. die het tempo hoog hield. Nog altijd zat ik vrij comfortabel. Ik bleek hersteld te zijn van de zware trainingsweek. Niets was minder waar...

Na km 9 plaatste Stijn Vand. een versnelling, ik besloot om nu door te trekken in de hoop dat zowel Tom als Stijn F. gingen volgen. Dat gebeurde even later dan ook. Stijn Vandevelde moest passen. Zelf moest ik ook even passen toen Stijn F. overnam. Met een contstant tempo kon ik terug aansluiten. Vanaf dan begon ik het moeilijker te krijgen. Voorbij halfweg was het plots over... Ik kon gewoon niet meer mee. De benen werden zwaar, het ganse lichaam werd moe.

Nu was het doorbijten om toch die derde plaats nog te kunnen hebben. Het was 10km op karakter lopen. Even dacht ik aan opgeven maar ik zou het me achteraf teveel beklaagd hebben. Gelukkig kon ik nog standhouden en vervolledigde ik het molenlopers podium.

Stijn Fincioen won de wedstrijd voor Tom Vanslambrouck. Zij eindigden onder de beoogde 1u10m. Met Lieven Vandenbroucke(5e) en Olivier D'haene (6e) hadden we zelfs 5 molenlopers in de top zes!

Uiteraard was de ontgoocheling groot. Na zoveel kilometers op training was het een ideale test in voorbereiding op de marathon. Nu, zo'n dingen gebeuren nu eenmaal. Ik kan er alleen uit afleiden dat ik me op training meer moet inhouden. De komende dagen en weken worden nu zeer belangrijk richting Eindhoven toe.

nw3

 

15:25 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.