31-08-09

Diksmuide: 3e opeenvolgende overwinning

Op zondag 30 augustus nam ik deel aan de 15km-loop te Diksmuide. Dit ging gepaart met de Ijzerwake. Daar ik vorige week niet kon deelnemen in Keiem wou ik deze wedstrijd zeker meedoen in functie van Eindhoven.

Het beloofde een zware wedstrijd te worden, dit door een zeer strakke wind. De omgeving om te starten was alleszins veelbelovend. Ontspannen sfeer onder de atleten, mooie omgeving om te lopen. Het waren vooral plaatselijke atleten die aanwezig waren: Toulouse, Serroen,....

Met de conditie die ik heb, mocht dit niet mislukken. Na het startsein startte ik vrij rustig in 8ste positie. Ik schoof geleidelijk op om mijn tempo te lopen. Na een 800 meter had ik reeds enkele seconden voor op de anderen. Ik besloot om te wachten op Serroen en Toulouse. Ik had geen zin om tegen de wind in alleen te lopen. De samenwerking verliep vrij vlot. Ik nam het merendeel van het kopwerk voor mij rekening. Het gevoel was alleszins goed.

Het was bij momenten inhouden maar met de komende trainingen in het vooruitzicht  wou ik me niet forceren. Na een versnelling van Nico Serroen halfweg moest Jochen T. lossen. We hadden gauw een voorsprong van ongeveer 15 seconden.

Het was nog even opletten op een grindstrook van ongeveer 2km. Met de Ijzertoren in het zicht en nog anderhalve kilometer te gaan versnelde ik. De 1ste plaats was nu binnen.

Mijn tijd 49'20" vond ik vrij ondermaats maar ik gaf er niet om. Ik ben in staat om dit tempo een hele tijd aan te houden. Ik hou er een goed gevoel aan over met het oog op Eindhoven.

De échte test volgt op 13 september. Normaal loop ik dan de halve marathon van Nieuwpoort. De tegenstand oogt zwaar met o.a. Slamby, Fini,... Het kan een leuk molenlopers onderonsje worden.

_MG_0440

 

 

      _MG_0172

 

 

14:44 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-09

Torhout: hoopgevende prestatie

Zaterdag  8 augustus nam ik deel aan de kermisloop in Torhout. Een wedstrijd van 13km met 2 ronden van 6,5km. Torhout is de enige wedstrijd van het houtlandcriterium dat ik nog niet kon winnen.

Aan de start verscheen o.a. Jurgen Dereere en Kristof Mouton. Ik wist dat het niet eenvoudig zou zijn om te winnen. Ik had me vooraf ingenomen in het begin het tempo te bepalen om me eigen conditie te testen.

Na het startschot liep ik vrij snel vooraan en probeerde om het tempo van in het begin zo hoog mogelijk te houden. Al vrij snel ontstond er een kopgroep van 3 man: Mouton, Dereere en mezelf. We kwamen door in 2'56". Ik liet het kopwerk nu over aan Dereere. Die hield het tempo vrij strak waardoor er van recuperatie weinig sprake was. Ik voelde duidelijk dat mijn conditie al beter is dan een maand terug.

Rond km 3 moest Mouton een klein gaatje laten waardoor zowel Dereere en mezelf er op reageerden om iets sneller te lopen. De samenwerking verliep vrij vlot waardoor de voorsprong almaar groter werd. Halfweg wedstrijd kwamen we door in een snelle 20'18". Ik voelde wel dat ik dit tempo niet kon blijven vasthouden.

Tot mijn grote verbazing loste Dereere vrij snel. Plots liep ik alleen. Ik nam me voor om vooral in het bos geen risico's te nemen en in de rechte stukken een strak tempo aan te houden. Dit lukte vrij aardig. Na 9km bedroeg mijn voorsprong 30". De laatste kilometers paste ik mijn snelheid aan aan de achtervolgers. Met een goed gevoel kon ik de wedstrijd winnend afsluiten.

Het was een eind geleden dat ik terug een wedstrijd kon lopen met achteraf een voldaan gevoel. Ik merk dat de trainingen zijn werk doen. Aan de basissnelheid kan nog wat gewerkt worden. De uithouding zit alvast goed.

17:06 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |