31-08-09

Diksmuide: 3e opeenvolgende overwinning

Op zondag 30 augustus nam ik deel aan de 15km-loop te Diksmuide. Dit ging gepaart met de Ijzerwake. Daar ik vorige week niet kon deelnemen in Keiem wou ik deze wedstrijd zeker meedoen in functie van Eindhoven.

Het beloofde een zware wedstrijd te worden, dit door een zeer strakke wind. De omgeving om te starten was alleszins veelbelovend. Ontspannen sfeer onder de atleten, mooie omgeving om te lopen. Het waren vooral plaatselijke atleten die aanwezig waren: Toulouse, Serroen,....

Met de conditie die ik heb, mocht dit niet mislukken. Na het startsein startte ik vrij rustig in 8ste positie. Ik schoof geleidelijk op om mijn tempo te lopen. Na een 800 meter had ik reeds enkele seconden voor op de anderen. Ik besloot om te wachten op Serroen en Toulouse. Ik had geen zin om tegen de wind in alleen te lopen. De samenwerking verliep vrij vlot. Ik nam het merendeel van het kopwerk voor mij rekening. Het gevoel was alleszins goed.

Het was bij momenten inhouden maar met de komende trainingen in het vooruitzicht  wou ik me niet forceren. Na een versnelling van Nico Serroen halfweg moest Jochen T. lossen. We hadden gauw een voorsprong van ongeveer 15 seconden.

Het was nog even opletten op een grindstrook van ongeveer 2km. Met de Ijzertoren in het zicht en nog anderhalve kilometer te gaan versnelde ik. De 1ste plaats was nu binnen.

Mijn tijd 49'20" vond ik vrij ondermaats maar ik gaf er niet om. Ik ben in staat om dit tempo een hele tijd aan te houden. Ik hou er een goed gevoel aan over met het oog op Eindhoven.

De échte test volgt op 13 september. Normaal loop ik dan de halve marathon van Nieuwpoort. De tegenstand oogt zwaar met o.a. Slamby, Fini,... Het kan een leuk molenlopers onderonsje worden.

_MG_0440

 

 

      _MG_0172

 

 

14:44 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat.... ...met deze overwinning...het leek een makkelijke als ik het zo lees. Succes in Nieuwpoort en Eindhoven.

Gepost door: natalie | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.