10-08-09

Torhout: hoopgevende prestatie

Zaterdag  8 augustus nam ik deel aan de kermisloop in Torhout. Een wedstrijd van 13km met 2 ronden van 6,5km. Torhout is de enige wedstrijd van het houtlandcriterium dat ik nog niet kon winnen.

Aan de start verscheen o.a. Jurgen Dereere en Kristof Mouton. Ik wist dat het niet eenvoudig zou zijn om te winnen. Ik had me vooraf ingenomen in het begin het tempo te bepalen om me eigen conditie te testen.

Na het startschot liep ik vrij snel vooraan en probeerde om het tempo van in het begin zo hoog mogelijk te houden. Al vrij snel ontstond er een kopgroep van 3 man: Mouton, Dereere en mezelf. We kwamen door in 2'56". Ik liet het kopwerk nu over aan Dereere. Die hield het tempo vrij strak waardoor er van recuperatie weinig sprake was. Ik voelde duidelijk dat mijn conditie al beter is dan een maand terug.

Rond km 3 moest Mouton een klein gaatje laten waardoor zowel Dereere en mezelf er op reageerden om iets sneller te lopen. De samenwerking verliep vrij vlot waardoor de voorsprong almaar groter werd. Halfweg wedstrijd kwamen we door in een snelle 20'18". Ik voelde wel dat ik dit tempo niet kon blijven vasthouden.

Tot mijn grote verbazing loste Dereere vrij snel. Plots liep ik alleen. Ik nam me voor om vooral in het bos geen risico's te nemen en in de rechte stukken een strak tempo aan te houden. Dit lukte vrij aardig. Na 9km bedroeg mijn voorsprong 30". De laatste kilometers paste ik mijn snelheid aan aan de achtervolgers. Met een goed gevoel kon ik de wedstrijd winnend afsluiten.

Het was een eind geleden dat ik terug een wedstrijd kon lopen met achteraf een voldaan gevoel. Ik merk dat de trainingen zijn werk doen. Aan de basissnelheid kan nog wat gewerkt worden. De uithouding zit alvast goed.

17:06 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.