24-07-09

1 augustus: voorbereiding Eindhoven

In samenspraak met Mark begin ik op 1 augustus met de voorbereiding op Eindhoven. Ofwel loop ik 30km haaswerk voor trainingmakker Stijn Fincioen ofwel loop ik voor een eigen tijd de volledige marathon.

Het wordt uitkijken of ik de lange trainingen voldoende verteer en/of de blessures niet terugkeren. Eind augustus zouden we beslissen welke afstand ik afleg. De zwaarste trainingsweken volgen dan begin september

Afwachten dus...

14:37 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Winst in Bekegem

Na Varsenare werden de kilometers opgedreven. Dit voor een drietal weken. Ik hoopte in goede vorm in Bekegem te kunnen aantreden.

Bekegem is een vrij zware wedstrijd, 15km in open vlakte met in iedere ronde een lichte helling die op het einde wel doorweegt. Doordat de organisatie in handen is van men club, de molenlopers, was ik gebrand op een goede prestatie.

Tijdens de opwarming bleek gauw duidelijk dat het zwoele weer een groot concurrent ging worden. Mijn benen voelden zeer zwaar aan. Het zweten brak al na een kilometer uit. Veel drinken was de boodschap...

Van bij het begin ontstond er een kopgroep van ongeveer zes man o.a. Toulouse, Godderis,Cauwels,... Trainer Mark maande me aan niet alleen te beginnen lopen. Met dit warme weer vond ik dit ook niet nodig. Halfweg versnelde ik waardoor iedereen behalve Jochen T. volgde. Het was vooral Jochen die dan het tempo bepaalde. 

In de laatste 500 meter plaatste ik een versnelling en kon zo Bekegem winnend afsluiten.

Ik ben tevreden van de winst maar daarmee is alles gezegd. Het draaide voor geen meter. Misschien zitten de zware trainingsweken en het warme weer ervoor iets tussen. Ik hoop het althans... Een goede vaststelling is opnieuw dat ik geen last heb van noch de rug noch de hamstrings.

14:33 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-09

Dwars door st. Pieter: 2de na verlies sprint

Vrijdag 28 juni trok ik mijn loopschoenen aan voor een 15km loop in Kuurne.

Een verkennende ronde met Dieter Van de Walle was nodige. Heel veel bochtenwerk kwam er aan te pas. De wedstrijd bestaat uit 3 ronden van 5km en speelt zich vooral af in wijken.

Aan de start zag ik o.a. Aman Gemeda, Luc Van Asbroeck, Dieter vdw,.... We vormden al gauw een grote groep van ongeveer 10 atleten. Gemeda nam het heft in handen. Het tempo vond ik niet super hoog om te beginnen.

Na 4km trok hij door. Ik aarzelde maar besloot om mee te gaan. Onze voorsprong bedroeg een 20 seconden. Groter werd die echter niet. Halfweg gaf Aman G. plots op. Nu zat ik alleen. Ik probeerde een strak tempo te lopen. Na 10km begon ik het reeds zwaar te krijgen. Dit gaf bostir abdi te mogelijkheid bij me aan te sluiten. Vanaf dan was het een steekspel. Dan eens sneller, dan trager,... Hans Reigel kwam daardoor dichter in de buurt.

Mijn concurrent kende ik niet. Ik gokte op de sprint maar dat bleek een totaal verkeerde keuze te zijn. Op 400meter van de aankomst zette ik aan, Abdi sprintte me los uit te voeten. Ik gaf vrij snel op want er was geen doen aan.

Na de wedstrijd was het gevoel dubbelzijdig. Tevreden met 2e plaats. Echter niet met de vorm van de dag of conditie. Ik merk dat 15km voorlopig te lang is. Ook in weerstand gaan de laatste kilometer lukt niet echt. De komende 3 weken worden nu belangrijk om eens door te trainen.

 

13:59 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |