24-07-09

Winst in Bekegem

Na Varsenare werden de kilometers opgedreven. Dit voor een drietal weken. Ik hoopte in goede vorm in Bekegem te kunnen aantreden.

Bekegem is een vrij zware wedstrijd, 15km in open vlakte met in iedere ronde een lichte helling die op het einde wel doorweegt. Doordat de organisatie in handen is van men club, de molenlopers, was ik gebrand op een goede prestatie.

Tijdens de opwarming bleek gauw duidelijk dat het zwoele weer een groot concurrent ging worden. Mijn benen voelden zeer zwaar aan. Het zweten brak al na een kilometer uit. Veel drinken was de boodschap...

Van bij het begin ontstond er een kopgroep van ongeveer zes man o.a. Toulouse, Godderis,Cauwels,... Trainer Mark maande me aan niet alleen te beginnen lopen. Met dit warme weer vond ik dit ook niet nodig. Halfweg versnelde ik waardoor iedereen behalve Jochen T. volgde. Het was vooral Jochen die dan het tempo bepaalde. 

In de laatste 500 meter plaatste ik een versnelling en kon zo Bekegem winnend afsluiten.

Ik ben tevreden van de winst maar daarmee is alles gezegd. Het draaide voor geen meter. Misschien zitten de zware trainingsweken en het warme weer ervoor iets tussen. Ik hoop het althans... Een goede vaststelling is opnieuw dat ik geen last heb van noch de rug noch de hamstrings.

14:33 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.