05-07-09

Dwars door st. Pieter: 2de na verlies sprint

Vrijdag 28 juni trok ik mijn loopschoenen aan voor een 15km loop in Kuurne.

Een verkennende ronde met Dieter Van de Walle was nodige. Heel veel bochtenwerk kwam er aan te pas. De wedstrijd bestaat uit 3 ronden van 5km en speelt zich vooral af in wijken.

Aan de start zag ik o.a. Aman Gemeda, Luc Van Asbroeck, Dieter vdw,.... We vormden al gauw een grote groep van ongeveer 10 atleten. Gemeda nam het heft in handen. Het tempo vond ik niet super hoog om te beginnen.

Na 4km trok hij door. Ik aarzelde maar besloot om mee te gaan. Onze voorsprong bedroeg een 20 seconden. Groter werd die echter niet. Halfweg gaf Aman G. plots op. Nu zat ik alleen. Ik probeerde een strak tempo te lopen. Na 10km begon ik het reeds zwaar te krijgen. Dit gaf bostir abdi te mogelijkheid bij me aan te sluiten. Vanaf dan was het een steekspel. Dan eens sneller, dan trager,... Hans Reigel kwam daardoor dichter in de buurt.

Mijn concurrent kende ik niet. Ik gokte op de sprint maar dat bleek een totaal verkeerde keuze te zijn. Op 400meter van de aankomst zette ik aan, Abdi sprintte me los uit te voeten. Ik gaf vrij snel op want er was geen doen aan.

Na de wedstrijd was het gevoel dubbelzijdig. Tevreden met 2e plaats. Echter niet met de vorm van de dag of conditie. Ik merk dat 15km voorlopig te lang is. Ook in weerstand gaan de laatste kilometer lukt niet echt. De komende 3 weken worden nu belangrijk om eens door te trainen.

 

13:59 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.