23-06-09

1e Dwars door Varsenare

Zaterdag voelde ik me al veel beter. Toch nam ik een rustdag voor de zekerheid. Ook omdat ik de dag erna Varsenare wou lopen.

De afstand is 10,3km met  3 ronden. Van bij het begin was het duidelijk dat het tussen Davy Stieperaere en mezelf ging gaan. Davy gaf in de eerste ronde een zeer goede indruk. Hij had tenslotte vrijdag nog in Torhout de 10km gelopen.

We werkten de eerste ronden aan een vrij hoog tempo af. Halfweg de tweede ronden probeerde ik het tempo hoger te houden. Na enige tijd loste Davy. De derde ronde voelde ik me nog vrij goed. Ik hield een constant tempo tot aan de aankomst.

Erna toch direct stijve kuiten. De wedstrijdschoenen zal ik de komende wedstrijden vervangen door schoenen met een dikkere onderzool. Ik voel dat de conditie in stijgende lijn is. Nu is het van belang niet gek te doen op training om blessures te vermijden.

21:45 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Proficiat fini!!!

Vrijdagavond was er de nacht van Vlaanderen. Je hebt er de wedstrijden van 10, 42 en 100km.

Een buikplaagje die donderdag begon belette me om deel te nemen aan de 10km maar vooral om te supporteren voor trainingsmakker Stijn Fincioen. Die liep zijn tweede marathon.

Via sms verkeer kon ik goed op de hoogte gehouden worden. Rond 22u30 kreeg ik het bericht dat fini gewonnen had. Een verdiende zege na al de zware trainingen.

Dikke proficiat fini!!!

21:36 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-06-09

10km Groesbeek: hoopvol resultaat

Afgelopen zondag trok ik met trainingsmakkers Stijn Fincioen & Tom Vanslambrouck richting Groesbeek voor een 10km wedstrijd. We wisten dat het geen gemakkelijke opdracht ging worden. Heel wat afrikanen, de top van België als Nederland zou van de partij zijn.

Na het verkennen van het parcours had ik een dubbel gevoel. Afwisselende omloop maar er zat een vrij zware helling in. Ik besloot er het beste van te maken. Na de corrida heb ik noodgedwongen een zestal dagen niet kunnen lopen. De daaropvolgende twee weken beperkte ik me tot duurlopen. Groesbeek was nu een ideale test om te zien hoe ver ik stond.

Slamby en ik stonden op de laatste rij. Vrij onwennig om achteraan te starten. Voor ons alleen maar top atleten.

Na het startsignaal nestelde ik me in een groep van 5 man nl. Vanslambrouck, Totchinsky, Schrier en Vansteenbrugghe. Ik had een vrij goed gevoel in het begin van de wedstrijd. Echter de hellingen vielen me toch vrij zwaar. Na 6km moest Vansteenbrugghe lossen. Ikzelf kreeg het ondertussen ook vrij moeilijk. De daaropvolgende kilometer loste ik toen het tempo op een helling hoger ging. Op mijn tempo liep ik de wedstrijd uit. Mijn tijd was 31'48".

Fini liep een uitstekende wedstrijd in 30'57", Tom finishte in 31'28". Met zen drieën genoten we het loslopen en het daaropvolgende eten dat ons opwachtte vanwege de organisatie.

Ik was vrij tevreden van mijn wedstrijd. Ik voel dat de conditie behoorlijk is. Het kan uiteraard nog beter maar het wordt nu een kwestie van trainen. Vooral op kracht en snelheid zal er getraind moeten worden.

21:18 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |