09-06-09

10km Groesbeek: hoopvol resultaat

Afgelopen zondag trok ik met trainingsmakkers Stijn Fincioen & Tom Vanslambrouck richting Groesbeek voor een 10km wedstrijd. We wisten dat het geen gemakkelijke opdracht ging worden. Heel wat afrikanen, de top van België als Nederland zou van de partij zijn.

Na het verkennen van het parcours had ik een dubbel gevoel. Afwisselende omloop maar er zat een vrij zware helling in. Ik besloot er het beste van te maken. Na de corrida heb ik noodgedwongen een zestal dagen niet kunnen lopen. De daaropvolgende twee weken beperkte ik me tot duurlopen. Groesbeek was nu een ideale test om te zien hoe ver ik stond.

Slamby en ik stonden op de laatste rij. Vrij onwennig om achteraan te starten. Voor ons alleen maar top atleten.

Na het startsignaal nestelde ik me in een groep van 5 man nl. Vanslambrouck, Totchinsky, Schrier en Vansteenbrugghe. Ik had een vrij goed gevoel in het begin van de wedstrijd. Echter de hellingen vielen me toch vrij zwaar. Na 6km moest Vansteenbrugghe lossen. Ikzelf kreeg het ondertussen ook vrij moeilijk. De daaropvolgende kilometer loste ik toen het tempo op een helling hoger ging. Op mijn tempo liep ik de wedstrijd uit. Mijn tijd was 31'48".

Fini liep een uitstekende wedstrijd in 30'57", Tom finishte in 31'28". Met zen drieën genoten we het loslopen en het daaropvolgende eten dat ons opwachtte vanwege de organisatie.

Ik was vrij tevreden van mijn wedstrijd. Ik voel dat de conditie behoorlijk is. Het kan uiteraard nog beter maar het wordt nu een kwestie van trainen. Vooral op kracht en snelheid zal er getraind moeten worden.

21:18 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor. Nu gezond blijven en de prestaties zullen nog beter worden.

Gepost door: natalie | 10-06-09

De commentaren zijn gesloten.