19-05-09

Advies van kiné en huisarts opvolgen

Na bezoek aan de kiné en sportarts gaven ze me beide hetzelfde advies: de pistetrainingen beperken of trager lopen .De trainingen zorgen ervoor dat ik men pezen te veel belast waardoor de kans op blessures telkens groter word. Ook zal ik  mijn interval trager moeten doen. Op die manier heb ik minder snel verzuring.

Door het gemis van het winterseizoen merk ik dat ik meer tijd nodig heb om zware trainingen en wedstrijden te verteren. Het is zoals de trainer zegt: ' de conditie is al goed maar de basis is nog onvoldoende'. 

Ik wou enkele pistewedstrijden doen om mijn snelheid te verbeteren. Ik hoopte ook op deelname aan de marathon van Eindhoven. Beide zijn ze van het idee dit niet te doen. Toch een domper maar het zij zo.

Ik probeer nu om mijn conditie zo goed mogelijk te onderhouden met traingen en enkele wedstrijden om op die manier te beginnen aan de voorbereiding van een halve marathon. Het wordt een kwestie van mezelf op trainingen wat in te tomen.

21:37 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Corrida Torhout: tweede overwinning in corrida

De corrida in Torhout is tevens het Vlaams kampioenschap voor leerkrachten. Een wedstrijd die ieder jaar op het programma staat.

Uit de 600-tal lopers waren Frederik Colpaert en Davy Stieperaere als voornaamste concurrenten. Dit bleek dan ook na de eerste kilometer. Het podium stond al vrij snel vast. Toch draaide het niet bij mij. Zware en vermoeide benen. Het was duidelijk dat ik Brugge nog had verteerd. Vooral Colpaert deed het kopwerk.

Rond km 4 ging het licht dalen. Ik besloot om het tempo hoger te leggen. Enkele seconden voorsprong was het gevolg. Ik dacht vertrokken te zijn tot ik krampen kreeg in mijn rechterbil. Schrik alom want ik vreesde te moeten opgeven. Colpaert kon gauw terug aansluiten. Ik pikte aan maar dat ging vrij moeizaam. De pijn was hevig maar verergerde niet. Ik besloot nu, indien dit kon, enkel te volgen en te gokken om de laatste kilometer. Sportief was het niet maar op dat moment kon ik niet anders.

Ondertussen kon ook Davy terug aansluiten. Met nog anderhalve kilometer te gaan, ging ik op kop. Colpaert paste en Davy nam snel over. Met zijn tweeën gingen we de laatste kilometer in. Op 500meter van de meet probeerde ik de forcing te voeren. Dat ging zeer moeizaam. De spanning en pijn werd erger. Constant zat ik te piekeren. Uiteindelijk kon ik de wedstrijd als winnaar afmaken. Davy werd na een knappe wedstrijd tweede, Colpaert derde.

Na de wedstrijd legde ik direct ijs op de bil. Alweer een blessure... Ik voelde wel dat het eerder een verrekking ging zijn dan een scheur. Het advies van kiné en sportarts was duidelijk: een weekje rust. Niet zo erg maar het stoort opnieuw mijn voorbereiding op enkele belangrijke wedstrijden.

Ook Jabbeke komt daardoor in het gedrang. We zien wel...

Uitslag:

1 367 Brouckaert Dieter VKL M20 1 0:31:13 19,221 km/u

2 378 Stieperaere Davy Varsenare M20 2 0:31:18 19,169 km/u

3 585 Colpaert Frederick Kortemark M30 1 0:31:23 19,118 km/u

4 416 Serroen Nico Wevelgem M30 2 0:32:12 18,634 km/u

5 64 Van Asbroeck Luc VKL M40 1 0:32:25 18,509 km/u

6 323 Jacobs Stijn VKL M30 3 0:32:36 18,405 km/u

7 181 Verkaemer Bart Waregem M30 4 0:32:38 18,386 km/u

8 305 Vandenbroucke Lieven VKL M20 3 0:32:42 18,349 km/u

9 226 Verstraete Didier Langemark M40 2 0:32:46 18,311 km/u

10 54 De Bois Wim VKL M30 5 0:32:50 18,274 km/u

 

21:09 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-09

Dwars door Brugge: beoogde top tien plaats bereikt

Na maanden van gesukkel met de achillepees en rug kon ik me eindelijk meten aan de betere stratenlopers van dit moment. Dwars door Brugge is een klassieker die ik traditioneel ieder jaar loop. Gezien de sterke bezetting op de vorige ING runs en die van DDB hoopte ik op een top tien plaats.

De start was zoals ik wat vreesde vrij snel. Na 2km moest ik de kopgroep laten begaan. Daarin bevonden zich trainingsmakkers Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck, Ghirma Woldu, Hans Janssens, Bram Coppens, Diaz R..... Ik bevond me toen in 12de stek.

Met de wind op kop moest ik meter en meter toegeven. Hetzelfde scenario als vorig jaar. Ik liep een constant tempo. Toen ik merkte dat er vooraan enkelen losten, wist ik toen al dat ik kon opschuiven. Bij het bereiken van 't Zand (km4) kon ik Koen Wilssens bijbenen. Ik had nu Nick Preborgh in het vizier...

Dit duurde naar mijn gevoel vrij lang om die in te halen. Vooral het bochtenwerk speelde me parten. Doch halverwege lukte het me toch. Opschuiven bleek nu nog moeilijk. Stijn Fincioen en Kristof Mouton hadden een te grote voorsprong. De laatste kreeg het echter vrij moeilijk. Beetje bij beetje naderde ik. Tot 500 meter tot de streep haalde ik Kristof in. Ik probeerde onmiddellijk te versnellen (althans wat op een versnelling leek). Ik eindigde zo op een negende plaats.

Vorig jaar liep ik als zevende binnen. Iedere loper tracht uiteraard telkens beter te doen. Gezien de omstandigheden mag ik tevreden zijn met het resultaat. Meer zat er niet in. Dwars door Brugge kwam misschien nog enkele weken te vroeg. Ik voel dat ik nog wat marge heb. Vooral aan de snelheid zal er de komende weken aan gewerkt moeten worden.

Op naar de corrida...

 

21:39 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-09

Uitkijken naar komende wedstrijden

Dwars door Brugge komende zondag wordt de eerste serieuze opdracht. Het zal mijn dertiende deelname worden. Vorig jaar eindigde ik zevende. Beter doen wordt moeilijk. Het deelnemersveld dit jaar beloofd ijzersterk te worden. Het wordt afwachten hoe het met de conditie gesteld is.

Op trainingen merk ik echter dat de vorm toch wel al aanwezig is. Ik zal dit wel al of niet merken tijdens de wedstrijden.

 De wedstrijdplanning werd reeds doorgenomen met de trainer. Ik hoop op 14 juni op het NK 10000m te Utrecht in goede conditie te zijn. Samen met Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck trek ik richting Nedeland om een goede tijd te lopen.

18:44 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |