11-05-09

Dwars door Brugge: beoogde top tien plaats bereikt

Na maanden van gesukkel met de achillepees en rug kon ik me eindelijk meten aan de betere stratenlopers van dit moment. Dwars door Brugge is een klassieker die ik traditioneel ieder jaar loop. Gezien de sterke bezetting op de vorige ING runs en die van DDB hoopte ik op een top tien plaats.

De start was zoals ik wat vreesde vrij snel. Na 2km moest ik de kopgroep laten begaan. Daarin bevonden zich trainingsmakkers Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck, Ghirma Woldu, Hans Janssens, Bram Coppens, Diaz R..... Ik bevond me toen in 12de stek.

Met de wind op kop moest ik meter en meter toegeven. Hetzelfde scenario als vorig jaar. Ik liep een constant tempo. Toen ik merkte dat er vooraan enkelen losten, wist ik toen al dat ik kon opschuiven. Bij het bereiken van 't Zand (km4) kon ik Koen Wilssens bijbenen. Ik had nu Nick Preborgh in het vizier...

Dit duurde naar mijn gevoel vrij lang om die in te halen. Vooral het bochtenwerk speelde me parten. Doch halverwege lukte het me toch. Opschuiven bleek nu nog moeilijk. Stijn Fincioen en Kristof Mouton hadden een te grote voorsprong. De laatste kreeg het echter vrij moeilijk. Beetje bij beetje naderde ik. Tot 500 meter tot de streep haalde ik Kristof in. Ik probeerde onmiddellijk te versnellen (althans wat op een versnelling leek). Ik eindigde zo op een negende plaats.

Vorig jaar liep ik als zevende binnen. Iedere loper tracht uiteraard telkens beter te doen. Gezien de omstandigheden mag ik tevreden zijn met het resultaat. Meer zat er niet in. Dwars door Brugge kwam misschien nog enkele weken te vroeg. Ik voel dat ik nog wat marge heb. Vooral aan de snelheid zal er de komende weken aan gewerkt moeten worden.

Op naar de corrida...

 

21:39 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor...dit is na al uw blessureleed wel al een zeer mooi resultaat. Knap gedaan.

Gepost door: natalie | 11-05-09

De commentaren zijn gesloten.