19-04-09

Gistel: deugddoende overwinning

Deze week speelde de rug terug wat parten. Na kinébezoek was het al wat beter. Een extra rustdagje kon geen kwaad. Daags voor de wedstrijd in Gistel liep ik wat los, alles was terug in orde.

Na een paar weken stevig doortrainen was ik gebrand op een goede prestatie in Gistel. Niet alleen probeerde ik een eerste overwinning binnen te halen. Indien alles mee zat had ik de mogelijkheid om het wedstrijdrecord op naam van Jurgen Dereere (31'51") aan te vallen.

Aan de start zag ik Steven Vandecasteele en Dimitry Caby als voornaamste concurrenten. De laatste vloog er van in het begin in. Ik besloot om direct mee te gaan. Op die manier hadden we vrij snel een voorsprong op de rest. We kwamen door in 2'50".  Vrij snel maar dit kwam mede door de wind achter die we op dat moment hadden. Het beginvan iedere ronde (2) was met wind mee , de laatste kilometers was dan wind op kop.

Met behulp van Dimitri hielden we het tempo vrij hoog. Wanneer de wind pal voor ons was losten we elkaar regelmatig af waardoor de voorsprong groter werd. Rond kilometer 4 probeerde ik het tempo wat hoger te houden. Caby loste tot mijn verbazing. Even aarzelde ik maar niet lang erna ging ik vol door. Halfweg was de tijd 15'46". Ik bleek op schema te zitten om het wedstrijdrecord te breken.

Rekening houdend met de wind wist ik dat het vrij nipt ging worden. Bij het ingaan van de laatste kilometer had ik nog exact 3'04" om er te geraken. De laatste 300 meter was het gewoon sprinten tot de meet... Met 1 seconde over had ik het nipt gehaald. Een grote dank aan mijn gezin,molenlopers Yvan, Danny,Steve,.... voor de luide aanmoedingen op het einde.

Ik hoop nu vertrokken te zijn voor een goede maand mei. Gistel was alvast een geslaagde test.

Uitslag volgt...

17:41 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-04-09

Stevige trainingsweek op de Cauberg

Afgelopen week trok ik met familie richting Valkenburg (NL). Naast ontspanning en vertier stond een zware trainingsweek op het programma. Ons huisje bevond zich boven de Cauberg, de befaamde helling in de Amstel Gold Race.

De Cauberg begint eerst vrij langzaam, halfweg is het zwaarste gedeelte van de klim om dan terug licht hellend te eindigen. Tijdens alle trainingen deed ik de Cauberg aan. Het is een aangename streek om te lopen, heuvelend met veel bospaden.

De trainingen bestonden uit: lange duurlopen, korte versnellingen gecombineerd met trappen, wat tempo's... Ik kon de trainingen vrij goed aan. Maar vooral, totaal geen last van de rug. De oefeningen die ik alle dagen doe lijken te werken.

Ondertussen begin ik een zicht te krijgen op de wedstrijden die ik loop. Mei wordt een belangrijke maand ivm stratenlopen. Daarna wil ik me focussen op enkele piste wedstrijden. De eerstkomende wedstrijd wordt Gistel, daar ik in de streek werk.

 P4080710

P4080708

P4080709

P4080713

20:47 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |