17-02-09

Opnieuw een domper

Reeds enkele weken sukkelde ik met lichte rugpijn. Na iedere training voelde ik telkens dat het bekken losser werd. Afgelopen week was de pijn echter niet te harden, zeker niet tijdens de trainingen.

Na het nemen van een ct-scan en bezoek aan de arts en kiné bleek dat het om een beginnende hernia gaat. Ook een bulzing tussen wervel 3 & 4 hindert de bewegingen. Feit is dat mijn rug volledig geblokkeert zit en buigen totaal niet gaat. Toch een serieuze teleurstelling want ik begon net terug in conditie te komen na mijn achilepeesontsteking.

Toch is het lopen niet mijn eerste zorg. Eerst wil ik af zijn van de rugklachten zodat ik de alledaagse dingen terug kan doen.

Voorlopig terug naar kiné. Hopelijk helpt de behandeling zodat ik snel terug kan zwemmen of fietsen. Het lopen mag pas wanneer ik pijnvrij ben.

17:24 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-02-09

PK Ninove: onverhoopt resultaat

Vandaag liep ik mijn eerste cross dit seizoen. Ik verplichtte mezelf om deel te nemen want veel zin had ik niet echt. De conditie is al redelijk maar een cross is totaal iets anders dan een stratenloop.

Mijn start was vrij behoorlijk. Ongeveer als tiende ging ik door de eerste bocht. Echter, na die bocht werd ik direct teruggeslagen naar de 17de positie. Een modderige strook was de oorzaak. Ik voelde toen al dat dit een kwelpunt ging zijn gedurende de wedstrijd. Inhalen de eerste ronde ging moeizaam. Het tempo was voor mezelf hoog genoeg.

Ik had mijn tempo gevonden en kon nu enkel proberen om gestaag op te schuiven. Samen met Aalst collega loper Stijn Daelman schoven we plaats naar plaats op. Enkele meters voor ons liep er een omvangrijke groep met o.a. Raymaekers, Pelicaen, Stieperaere.... Erbij geraken was belangrijk om nog enkele plaatsen te winnen. Bij het ingaan van de derde ronde waagde Stijn de sprong. Ik aarzelde maar besloot verder mijn eigen tempo te lopen. Mijn achterstand was om en bij de tien seconden.

Halfweg kon ik Joachim Pelicaen bijbenen. Ook de anderen begonnen het zwaar te krijgen. Zelf begon ik last te hebben van verzuurde kuiten maar het gaf me moed dat ik naderde op de anderen. Ook Davy Stieperaere en Stijn Daelman kon ik terug inhalen al had het me serieus wat krachten gekost.

Ik liep nu op twee ronden van het einde om de zevende stek. Toen was ik reeds vrij tevreden. Met steun van trainer Mark en anderen (waarvoor dikke merci) probeerde ik nog om bij Raeymaekers te geraken. Ik naderde ongeveer op een drietal seconden. Hij versnelde omiddellijk waardoor ik enkel nu oog had op het veilig stellen van de 7de plaats.

Na de wedstrijd was ik tevreden over de prestatie. Vooral over de indeling van mijn wedstrijd. Ik voel dat ik nog kracht en snelheid mis maar voor de eerste cross mag ik zeker niet klagen.

Uitslag volgt nog...

pk1

pk2

pk3

Dank aan N.T.

21:32 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-02-09

't Sas Oostende: goede test

Ik besloot de conditie terug te testen op een 6km loop in Oostende. Ik liep terug met mijn wedstrijdschoenen (weliswaar zonder steunzolen). Het was uitkijken of er reactie was erna.

Mijn start had ik deze keer niet gemist. Het ging vrij snel vond ik. Toch bevond ik me na de eerste 300 meter in 5de positie. Molenloper Davy Stieperaere had enkele meters voorsprong. Ik aarzelde om mee te gaan maar  bleef in het achtervolgend groepje. Ik voelde dat het tempo zakte en nam zelf het touw in handen. Al gauw moesten de anderen lossen.

De achterstand op Davy bleef hetzelfde, ongeveer tien seconden. Ik ervaarde de wedstrijd als een test en training. Ik bleef dan ook het uiterste geven van mezelf. Ik strandde op enkele seconden van Davy.

Direct erna ging ik onmiddellijk over tot strechen van de pees. Volgens mijn kiné is het nodig niet te lang daarmee te wachten. Ik voelde dat mijn kuiten wat stijf waren maar met de achillespees was alles in orde. Bij het loslopen kon ik niet anders dan tevreden zijn. De snelheid begint te komen. De start was beter in tegenstelling dan Lombardsijde.

Na overleg met de trainer zou ik volgende week het PK in Ninove meedoen. Ook Lebbeke en Bk Oostende staan als crossen nog op het programma. Deze zie ik allemaal om de conditie nog te verbeteren.

sas3

sas2

sas1

Met dank aan Nathalie Tijtgat

13:55 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |