07-02-09

PK Ninove: onverhoopt resultaat

Vandaag liep ik mijn eerste cross dit seizoen. Ik verplichtte mezelf om deel te nemen want veel zin had ik niet echt. De conditie is al redelijk maar een cross is totaal iets anders dan een stratenloop.

Mijn start was vrij behoorlijk. Ongeveer als tiende ging ik door de eerste bocht. Echter, na die bocht werd ik direct teruggeslagen naar de 17de positie. Een modderige strook was de oorzaak. Ik voelde toen al dat dit een kwelpunt ging zijn gedurende de wedstrijd. Inhalen de eerste ronde ging moeizaam. Het tempo was voor mezelf hoog genoeg.

Ik had mijn tempo gevonden en kon nu enkel proberen om gestaag op te schuiven. Samen met Aalst collega loper Stijn Daelman schoven we plaats naar plaats op. Enkele meters voor ons liep er een omvangrijke groep met o.a. Raymaekers, Pelicaen, Stieperaere.... Erbij geraken was belangrijk om nog enkele plaatsen te winnen. Bij het ingaan van de derde ronde waagde Stijn de sprong. Ik aarzelde maar besloot verder mijn eigen tempo te lopen. Mijn achterstand was om en bij de tien seconden.

Halfweg kon ik Joachim Pelicaen bijbenen. Ook de anderen begonnen het zwaar te krijgen. Zelf begon ik last te hebben van verzuurde kuiten maar het gaf me moed dat ik naderde op de anderen. Ook Davy Stieperaere en Stijn Daelman kon ik terug inhalen al had het me serieus wat krachten gekost.

Ik liep nu op twee ronden van het einde om de zevende stek. Toen was ik reeds vrij tevreden. Met steun van trainer Mark en anderen (waarvoor dikke merci) probeerde ik nog om bij Raeymaekers te geraken. Ik naderde ongeveer op een drietal seconden. Hij versnelde omiddellijk waardoor ik enkel nu oog had op het veilig stellen van de 7de plaats.

Na de wedstrijd was ik tevreden over de prestatie. Vooral over de indeling van mijn wedstrijd. Ik voel dat ik nog kracht en snelheid mis maar voor de eerste cross mag ik zeker niet klagen.

Uitslag volgt nog...

pk1

pk2

pk3

Dank aan N.T.

21:32 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

STERK Proficiat hoor...sterke prestatie heb jij geleverd zeg...vooral de tweede wedstrijd helft was super. Dat doet het beste vermoeden voor de toekomst.
Groetjes Natalie en Eddy

Gepost door: natalie | 07-02-09

Snel Amaai niet te geloven welke snelheid je telkens eruit schud. Wou dat ik dat ook kon :-) hehe . Op een marathon kan ik dat wel maar ben een zwakke 10km loper :-( . m.a.w je gaat weer veel podiums opmoeten in 2009

Gepost door: Clint | 09-02-09

De commentaren zijn gesloten.