25-01-09

Conditie begint te komen

3 weken na Lombardsijde stel ik vast dat de condite er begint te komen. Vooral de uithouding is fel verbetert. Aan de snelheid en weerstand moet nog gewerkt worden. Enkele slapeloze nachten zorgden voor veranderingen in het trainingsschema. De zwaardere trainingen werden vervangen door wat rustigere duurlopen.

De woensdagen deed ik telkens korte versnellingen. In het weekend stonden dan lange tempo's op het programma. Afgelopen zondag deed ik voor het eerst terug een farlek aan de kust van De Haan. Na de blessure begon ik de training met enige voorzichtigheid. Na tempowerk in de duinen bleek ik niets te voelen. Ook na de volgende hellingen was er geen reactie merkbaar.

Na de training was ik vrij hoopvol, de pees is zo goed als genezen. Ook de vorm begint te komen. Ik voel wel dat de snelheid en kracht nog dat niet is. Volgende week doe ik mee aan het 'Sas Oostende. Dit is een wedstrijd over 6km. Ik hoop de afstand aan een gemiddelde van 3'20 of sneller te kunnen afwerken.

Over de komende wedstrijden is er nog onduidelijkheid. Het wedstrijdschema moet nog met de trainer besproken worden.

20:39 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-01-09

Opluchting na eerste serieuze test

Ik besloot in overleg met de trainer om mijn conditie en de achillespees te testen op de 5km van Lombardsijde. De laatste twee weken voelde ik de conditie verbeteren. Ook ondervond ik geen hinder van de pees, ook niet na een training met wat tempo's.

Over de start kan ik kort zijn, die was barslecht. Ik kwam na een 200 meter waarschijnlijk als 20ste door, daar waar ik normaal toch bij de eerste drie zou moeten zijn. Het lukte nog niet om van in het begin een hoog tempo te lopen. Ik wou me ook niet van in het begin opblazen. Ondertussen was vriend en trainingsmakker Lieven Vandenbroucke er al alleen weg. Zijn korte crossen werpen zijn vruchten af.

Geleidelijk haalde ik alle lopers, behalve Lieven in. Na anderhalve kilometer kon ik aansluiten bij Lieven, al had het me wel serieus wat krachten gekost. Op de stukken in het zand moest ik hem terug laten gaan. Ik voelde dat ik de conditie niet had om op de hellingen vlot op te lopen. Terug op het asfalt ging het terug wat beter. Mijn achterstand op Lieven bedroeg een 10 seconden.

Lieven won verdiend de wedstrijd. Hij zit in goede conditie met oog op de korte cross in Ieper. Zelf was ik ook tevreden. Ik voelde niets aan de pees. De snelheid is er nog niet maar de uithouding is al redelijk. Het tempo op het asfalt kon ik gerust nog wat langer aanhouden.

De eerstvolgende wedstrijd wordt het Sas in Oostende. Terug een korte wedstrijd van om en bij de 6km. Ik hoop tegen dan terug wat beter te zijn. Nog altijd hoop ik hier en daar nog een cross te kunnen meelopen. We zien wel...

18:55 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |