26-11-08

Voorlopig geen hinder tijdens duurlopen

De ontsteking is aan het verdwijnen. Althans dat leid ik af uit de rustige duurlopen. Zowel de kiné als specialist merken dat de achillespees minder gezwollen is.

Toch blijf ik op mijn hoede. Enkele maanden terug kon ik zelfs met ontsteking vrij pijnloos duurlopen afwerken. Voorlopig train ik 3x per week ca 45min. Ook het zwemmen en aquajoggen blijft op het programma staan. Wanneer ik terug voluit kan trainen zal ik een looptraining vervangen door een zwemtraining. Dit naar letselpreventie toe.

Ik hoop tegen de kerstvakantie terug voluit te kunnen trainen en met de trainingsgroep te kunnen aansluiten. Wie weet kan ik in februari hier en daar nog een cross mee pikken...

15:10 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-11-08

Opnieuw tragisch atletieknieuws

Deze week kreeg ik bericht van clubmakker Stijn F. dat de voorzitter van Haleastra, Dirk van Ooteghem was overleden. Ik geloofde mijn oren niet. Dirk kende ik persoonlijk, zijn schoonzoon is namelijk de neef van mijn vrouw. Ik zag hem regelmatig op familiefeestjes en crossen.

Telkens vroeg hij me hoe ik het stelde met wedstrijden, trainingen,.... Hij gaf ook tips en advies. Hoe hij sprak over zijn club, het was zijn leven. Dirk ademde één en al atletiek uit. Ook wist hij atleten te motiveren tijdens wedstrijden.

Dat Dirk er nu niet meer is , is een grote aderlating voor de club. In de eerste plaats gaan onze gedachten uit naar zijn vrouw Linda en kinderen Lien en Ann. Hopelijk vinden zij troost wetende dat Dirk bij velen genegen was.

Met dergelijk nieuws blijkt nogmaals hoe relatief het lopen eigelijk wel is. Een blessure of tegenval is niets in vergelijking daarmee...

 

15:07 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-11-08

Trainingen rustig hervatten

Controle echo laten nemen. Radioloog kwam tot dit besluit: 2 maanden bijkomende rust. Even zat ik toch in zak en as. Meteen daarna naar de huisarts en kiné geweest. Beiden stelden ze me gerust dat dit niet nodig was. Ze verwezen me naar een fysiotherapeut.

Die was van mening dat steunzolen voor mij het beste is. Alle dagen moet ik 3x daags mijn versterkende oefeningen doen voor de achillespees en dit een 12 weken lang. Ondertussen mag ik de trainingen hervatten maar dan op jogtempo. Voor de bloedcirculatie rond de pees is het zelf goed om rustig te lopen. Ook zal ik strips moeten aanbrengen voor zware traingen en wedstrijd.

De komende 4 weken onderhoud ik mijn conditie op basis van dit schema:

Maandag: stabilisatieoefeningen, dinsdag: 30' joggen, woensdag: aquajoggen, donderdag 30' joggen, vrijdag: zwemmen, zaterdag: 30' joggen, zondag: aquajoggen.

Op die manier moet ik niet van nul beginnen wanneer ik terug volop mag trainen. Eind november terug op controle bij fysiotherapeut. Dan weet ik terug van meer...

 

10:36 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |