08-10-08

Breda: gedwongen tot opgave

In Breda gebeurde hetgeen ik voor vreesde: een eerste opgave in een wedstrijd. De achillespees speelde me teveel parten...

Samen met trainer Mark maakte ik de trip naar Breda. Al gauw bleek het weer een serieuze spelbreker te zijn. Daar waar er vorig jaar voor de 5 en 10km veel publiek langs de kant stond, was er dit jaar geen kat te zien.

Mijn opwarming verliep vrij vlot: frisse benen, (nog) geen last van achillespees. Er stond veel wind maar door de regen verlangde ik om de wedstrijd aan te vatten. Het was van groot belang om met het juiste groepje mee te zijn.

Van bij het startschot bevond ik me in een tweede groepje van ongeveer een twaalftal atleten met o.a. Frank Bollen, Colin Bekers, Sander Schutgens,...We haspelden de eerste kilometers vrij goed af. Het gevoel was goed, ik had men start zeker niet gemist. Na 4 kilometers brak de omvangrijke groep in twee. Frank Bollen liep een versnelling hoger. Ik kon dat tempo niet aan en paste wijselijk.

Ik bevond me nu in een derde groep met Robert Ton, Timothy Karanu, Christian de Lie. We kwamen door aan km punt 5 in een tijd van 15'51. Een doortocht waar ik vooraf wou tekenen. Zelf deed ik niet veel kopwerk. Het gevoel was nog altijd hoopgevend. Tot km 8 ik terug de gekende stijfheid voelde in de achillespees. De pijn werd erger met de meter ik loopte.

Het punt van de 10km haspelden we af in 31'54". Met de hinder van de pees in het achterhoofd hoopte ik op een tijd binnen de 1u08'. De pijn was echter niet te houden en ik moest noodgedwongen mijn concurrenten laten gaan. Ik liep op een trager tempo om mijn pees te ontlasten maar beter werd het niet integendeel...

Telkens probeerde ik om met mijn linkerbeen te corrigeren maar het haalde niets uit. Bij de eerste doortocht van het centrum aan punt km 12 besloot ik uit de wedstrijd te stappen. Het risico om een scheur op te lopen wou ik niet nemen.

In de vier jaar dat ik nu met atletiek bezig ben is dit mijn eerste opgave in een wedstrijd. De teleurstelling was natuurlijk vrij groot. Ik had echter geen andere keus. Een rustperiode is nu aan de orde. Daardoor mis ik natuurlijk Eindhoven. Ik ging hazen op de marathon voor een tijd van 2u25'. Het is spijtig om clubmakker en vriend Stijn Fincioen niet te kunnen helpen bij zijn eerste kilometers van zijn marathon. Ik wens hem alleszins heel veel succes!!!

Een dikke merci aan trainer Mark die met me mee ging naar Breda en me tijdens en na de wedstrijd hielp

breda 1

18:20 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Komt allemaal wel goed ... Hey Dieter,

Het was jammer dat de pijn aan de achillespees de afgelopen weken niet wegging. Opgeven tijdens een wedstrijd doet niemand graag, maar ik denk dat je er in Breda goed aan hebt gedaan om je winterseizoen niet in gedrang te brengen.

Luisteren naar je lichaam is nog altijd het belangrijkste. Het is natuurlijk moeilijk om te rusten wanneer je wat last begint te krijgen, je denkt dat het wel zal overgaan, maar ik weet na verschillende knieontstekingen wel beter. Ik hoop dat je binnen 4 weken de draad weer kunt opnemen zonder pijn. Rustig opbouwen zal aan de orde zijn en niet te snel wedstrijden willen lopen, geef je lichaam de tijd en probeer eind december, begin januari weer in het wedstrijdcircuit te komen en dan ben ik er zeker van dat je weer zal knallen als nooit tevoor!

Verzorg je goed en volgende week eten we dan wel samen een pannenkoek in de cafetaria van Beisbroekbos terwijl de andere mannen zitten af te zien op training! hehe

Groetjes Stijn en Charlotte

Gepost door: Stijn en Charlotte | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.