30-09-08

Achillespees en verkoudheid hinderen voorbereiding Breda

Na het gesukkel met de achillespees kreeg ik er afgelopen weekend een verkoudheid bovenop. Zaterdag voelde ik me al niet te best en moest ik mijn trainingsmakkers laten gaan op training. Ik liep rustig mijn eigen training uit.

Zondag  28/09 stond er nog een laatste lange duurloop van 1u50 op het programma.  Keelpijn, neusverstopping en vermoeidheid dwongen me tot een extra dagje rust. Op zich niet erg want de laatste week voor een halve marathon is altijd een rustig weekje. Ik hoop met medicatie en rust op punt te staan voor zondag.

Ik hoop zo ook de toestand van de achillespees te verbeteren. Vorige week niet echt last gehad, enkel tijdens mijn lange tempo's voelde ik terug de pijn. Ik tape het iedere training dubbel in wat de pijn drastisch mindert maar of het voldoende zal zijn voor Breda...

Ik zal al blij zijn indien ik mijn eigen PR kan breken of evenaren. Toch zal ik starten voor 1u07'. Al gauw zal blijken of dit haalbaar zal zijn. Het is afwachten hoe de conditie zit en/of de achillespees met niet te veel hindert. Hopelijk houdt de pees want het is natuurlijk een risico dat ik neem als ik start zondag.

12:31 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-09-08

1/2 marathon Nieuwpoort: Op reserve naar overwinning


Gepaard gaand met de marathon 'Flanders Fields' is er altijd ook de 1/2 marathon van Nieuwpoort. Deze wedstrijd staat in de schaduw van de marathon. Dit is duidelijk te zien aan het weinig publiek dat aanwezig is.

Van bij de start was het reeds duidelijk dat een overwinning in de maak was. Het deelnemersveld oogde niet echt heel sterk. Ik besloot om zoveel mogelijk op reserve te lopen.

Na het startschot had ik snel enkele meters. Ik liet me inlopen door Broucke Steven en Olivier van Houttegem. Met de wind op kop had ik geen zin in een vroege solo. Vooral Broucke bepaalde het tempo in het begin van de wedstrijd. Na 6km met wind mee had ik zonder te beseffen reeds enkele seconden voorsprong. Ik besloot nu toch om mijn eigen tempo te lopen. Al gauw bedroeg mijn voorsprong halverwege welgeteld 1 minuut.

De laatste van de drie ronden liep ik op tempo van de achtervolgers. De overwinning was een feit in een magere 1u 12' 19''. Opdracht volbracht: de wedstrijd op reserve kunnen lopen en zo mijn achillespees kunnen sparen. Toch had ik terug wat last vooral naar het einde toe. Hopelijk verbetert de toestand naar Breda toe waar ik  toch hoop om 5' sneller te kunnen lopen. Ook was het lichaam vermoeid na de wedstrijd. De komende 2 weekenden plan ik geen wedstrijd.

nieuwpoort2

 nieuwpoort3

nieuwpoort4

21:20 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-08

Dwars door Grijsloke: afzien, afzien,...

Met Dwars door Grijsloke stond de eerste serieuze test op het programma in voorbereiding naar de 1/2 marathon van Breda. Een licht hellend parcours vertelde men mij...

Al gauw bleek dit een volledige misvatting. Bij het verkennen van de omloop was het duidelijk. De wedstrijd zou, samen met het warme weer, een zware klus worden. Van bij de start waren zowel Hachami A. en Gemede A. reeds weg. De start bevond zich op het laagste punt. 2 andere afrikanen probeerden hun spoor te volgen. Daarachter bevond Stijn Vandevelde. Ik bevond mij in het eerstvolgend groepje samen met Colpaert Frederick.

Bij de eerste beklimming beenden Colpaert en ik Stijn Vandevelde bij. Ondertussen raapten we ook de 2 andere afrikanen (die duidelijk te snel gestart waren) op. Ik voelde mij goed en kon het tempo van Vandevelde goed aan. Bij de lange afdaling moest Colpaert passen (km4). Doch was het duidelijk dat Stijn V de beter klimmer was. Telkens moest ik enorm diep gaan om hem te volgen. Wanneer het wat vlak was of dalend kon ik Stijn vrij goed volgen.

Rond km 11 kreeg ik een ferme slag van de hamer. Ik moest Vandevelde laten gaan tijdens het klimmen. Ik gaf vrij snel een halve minuut toe. Een tweetal kilometer later kon ik me terug wat herpakken. Ik besloot om nu enkel de vierde plaats veilig te stellen, wat ook lukte.

Ik voel dat de conditie vrij goed is. Toch is er nog werk aan de winkel. De komende dagen en weken worden er vooral lange duurlopen en tempos gedaan. De tweede en laatste test is dan Nieuwpoort.

De achillespees blijft me wel zorgen baren. Tijdens het lopen heb ik er weinig tot geen last van. Erna voel ik telkens spanning en pijn. Rusten is met de halve marathons in het vooruitzicht voor mij niet aan de orde. IJs en intaping brengen hopelijk soelaas. Verstandig is het misschien niet maart toch...

grijsloke1

grijsloke2

grijsloke3

19:59 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |