15-09-08

1/2 marathon Nieuwpoort: Op reserve naar overwinning


Gepaard gaand met de marathon 'Flanders Fields' is er altijd ook de 1/2 marathon van Nieuwpoort. Deze wedstrijd staat in de schaduw van de marathon. Dit is duidelijk te zien aan het weinig publiek dat aanwezig is.

Van bij de start was het reeds duidelijk dat een overwinning in de maak was. Het deelnemersveld oogde niet echt heel sterk. Ik besloot om zoveel mogelijk op reserve te lopen.

Na het startschot had ik snel enkele meters. Ik liet me inlopen door Broucke Steven en Olivier van Houttegem. Met de wind op kop had ik geen zin in een vroege solo. Vooral Broucke bepaalde het tempo in het begin van de wedstrijd. Na 6km met wind mee had ik zonder te beseffen reeds enkele seconden voorsprong. Ik besloot nu toch om mijn eigen tempo te lopen. Al gauw bedroeg mijn voorsprong halverwege welgeteld 1 minuut.

De laatste van de drie ronden liep ik op tempo van de achtervolgers. De overwinning was een feit in een magere 1u 12' 19''. Opdracht volbracht: de wedstrijd op reserve kunnen lopen en zo mijn achillespees kunnen sparen. Toch had ik terug wat last vooral naar het einde toe. Hopelijk verbetert de toestand naar Breda toe waar ik  toch hoop om 5' sneller te kunnen lopen. Ook was het lichaam vermoeid na de wedstrijd. De komende 2 weekenden plan ik geen wedstrijd.

nieuwpoort2

 nieuwpoort3

nieuwpoort4

21:20 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.