02-09-08

Dwars door Grijsloke: afzien, afzien,...

Met Dwars door Grijsloke stond de eerste serieuze test op het programma in voorbereiding naar de 1/2 marathon van Breda. Een licht hellend parcours vertelde men mij...

Al gauw bleek dit een volledige misvatting. Bij het verkennen van de omloop was het duidelijk. De wedstrijd zou, samen met het warme weer, een zware klus worden. Van bij de start waren zowel Hachami A. en Gemede A. reeds weg. De start bevond zich op het laagste punt. 2 andere afrikanen probeerden hun spoor te volgen. Daarachter bevond Stijn Vandevelde. Ik bevond mij in het eerstvolgend groepje samen met Colpaert Frederick.

Bij de eerste beklimming beenden Colpaert en ik Stijn Vandevelde bij. Ondertussen raapten we ook de 2 andere afrikanen (die duidelijk te snel gestart waren) op. Ik voelde mij goed en kon het tempo van Vandevelde goed aan. Bij de lange afdaling moest Colpaert passen (km4). Doch was het duidelijk dat Stijn V de beter klimmer was. Telkens moest ik enorm diep gaan om hem te volgen. Wanneer het wat vlak was of dalend kon ik Stijn vrij goed volgen.

Rond km 11 kreeg ik een ferme slag van de hamer. Ik moest Vandevelde laten gaan tijdens het klimmen. Ik gaf vrij snel een halve minuut toe. Een tweetal kilometer later kon ik me terug wat herpakken. Ik besloot om nu enkel de vierde plaats veilig te stellen, wat ook lukte.

Ik voel dat de conditie vrij goed is. Toch is er nog werk aan de winkel. De komende dagen en weken worden er vooral lange duurlopen en tempos gedaan. De tweede en laatste test is dan Nieuwpoort.

De achillespees blijft me wel zorgen baren. Tijdens het lopen heb ik er weinig tot geen last van. Erna voel ik telkens spanning en pijn. Rusten is met de halve marathons in het vooruitzicht voor mij niet aan de orde. IJs en intaping brengen hopelijk soelaas. Verstandig is het misschien niet maart toch...

grijsloke1

grijsloke2

grijsloke3

19:59 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.