24-08-08

Overwinning Dwars door Keiem

Na verschillende ereplaatsen de afgelopen wedstrijden kon ik in Keiem eindelijk terug aanknopen met een overwinning.

Van bij de start stond het podium al vrij snel vast. Met Colpaert en clubgenoot Davy Stieperaere trokken we de eerste ronde serieus door. Colpaert voerde de forcing waardoor de voorsprong op de tweede groep al groot werd.

Ik had me voorgenomen om me de ganse wedstrijd gedeisd te houden en niet veel kopwerk te doen. Sportief lijkt het niet maar ik wou me zoveel mogelijk sparen voor de laatste kilometer. Op die manier bouwde ik meer zekerheid tot een eventuele overwinning.

De tweede en derde ronde bleven hetzelfde. Colpaert die de wedstrijd maakte en verschillende pogingen ondernam om te versnellen. Ook Davy waagde een poging. Ik voelde me vrij goed om telkens op de versnellingen te anticiperen. De laatste kilometer probeerde Colpaert het nog eens, nu trok ik na zijn versnelling de laatste 800 meter vol door. Colpaert loste vrij snel. Davy volgde maar moest na een 200-tal meter me laten gaan. Ik hield stand en eindigde als eerste over de eindmeet. Ook werd ik nu eindlaureaat van het houtlandcriterium.

De conditie is er maar er mogen nog een paar procenten bij met het oog op de 1/2 marathons. Ik stond met een vrij fris gevoel aan de start. Het enige minpunt is lichte hinder aan de rechterachillepees. Tijdens trainingen of wedstrijd heb ik er weinig tot geen last van. Erna voel ik wel spanning en pijn. Ik wacht de volgende week af welke reactie er volgt...

Uitslag Top 5:

1. Brouckaert Dieter     32'54"

2. Stieperaere Davy    33'00"

3. Colpaert Frederiek   33'07"

4. Toulouse Jochen    34'24"

5. Deblander Guy     34'45"

9. Vandenbroucke Lieven  35'08"

13:48 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-08-08

Torhout: opnieuw tweede

9 augustus: de kermisloop in Torhout (13km) vond er plaats, de voorlaatse wedstrijd van ihet criterium.

Door vermoeide benen van afgelopen week en weinig slaap de dag ervoor stond ik met eerder weinig ambities aan de start. De dag voordien was er de trouw van onze beste vrienden en molenlopers Lieven en Nathalie. Heel wat molenlopers stonden dan ook met kleine oogjes achter het startlint.

Al gauw was duidelijk dat Bram Coppens met de zege ging lopen. Enkel Davy, mezelf en een afrikaan volgden hem. Na een 5-tal km ging het tempo de lucht in waardoor zowel Davy als de afrikaan, die later nog opgaf, moesten lossen. Tot halfweg koers liep ik nog bij Bram maar daarna volgde een serieuze slag van de hamer. In een mum van tijd sprokkelde Bram een voorspong van 20 sec. bijeen. De vermoeidheid woog nu door...

Waar ik in een wedstrijd normaalgezien een maximum hartslag heb van om en bij de 176 , ging die nu niet hoger dan 164. Met harken kon ik de wedstrijd toch als tweede afmaken.

De komende week is het nu van belang om niet alleen de trainingen af te werken maar vooral om meer uitgerust aan een training te kunnen beginnen.

20:19 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-08

Gelrode: op de meet geklopt door Maarten van Steen

Ik besloot om eens andere oorden op te zoeken. Op zaterdag 2 augustus stond een stratenloop in Gelrode, Vlaams-Brabant gepland. De afstand bedroeg 12km.

Al wandelend verkende ik de omloop. Die bestond uit 6 ronden van 2km, vrij klein vond ik. Toch mocht het parcours gezien worden. Het was vrij heuvelend met halverwege toch een serieuze knik van een 400 meter bergop.

De bezetting was sterker dan ik had verwacht. O.a. Maarten van Steen, Bart Lieckens en Frederick Colpaert maakten hun opwachting.

De start was licht dalend en er werd niet furieus gestart. Ik besloot om de eerste ronde wat door te trekken. Al vrij snel had ik een 5-tal seconden voorsprong. Ik wist niet precies wat ik moest doen. Met de trainer hadden we besloten om bij de kopgroep te blijven en af te wachten in de laatste ronde. Door de aanwezigheid echter van Maarten besloot ik om vol door te gaan. In de sprint wist ik dat hij sneller was.

Ik haspelde vrij probleemloos de eerste drie ronden af. Ik had toen een voorsprong van om en bij de 25 seconden. Ondertussen hoorde ik via de speaker dat Maarten los tweede was voor Bart Lieckens. Door de vele gedubbelden kon ik echter niet goed inschatten waar hij precies was. Ik begon het nu toch wel wat moeilijker te krijgen, vooral in de hellingen.

Mijn tempo was nu iets trager maar nog altijd vrij constant. Het was gewoon Maarten van Steen die sterk kwam opzetten. Waar ik voor vreesde gebeurde ook, de laatste kilometer beende hij me bij. Op dat moment speelde ik alles of niets. Ik versnelde, had een klein gaatje maar de laatste 300 meter ging hij over me en won uiteindelijk de wedstrijd. Bart Lieckens vervolledigde het podium.

Na afloop was er eerst lichte ontgoocheling maar al gauw besefte ik dat ik toch tevreden huiswaarts mocht keren. Ik bleef de ganse wedstrijd alleen en kon een strak tempo van rond de 3'10" afwerken. Misschien maakte ik de fout om de eerste ronde reeds vol door te trekken (5'50") waardoor ik halfweg toch een verval had. Na de wedstrijd kreeg ik onmiddellijk een deugdoend compliment van Maarten van Steen.

Het werd terug een geslaagd molenlopers weekend. De molenlopers deden het algemeen schitterend in Ardooie. Stijn Fincioen won  de wedstrijd over 15,5km. Het werd een geslaagde test naar de marathon in Eindhoven toe. Tom Vanslambrouck eindigde derde in de shoppingloop in Oostkamp en bevestigt daarmee zijn sterke conditie dat hij nu heeft. Davy Stieperaere won enkele dagen eerder in De Panne.

Uitslag:

1. Van Steen Maarten  38'01"

2. Brouckaert Dieter    38'03"

3. Lieckens Bart         38'24"

4. Lemmens Jos         38'45"

5. Caluwaerts Erik       38'58"

7. Colpaert Fred.        41'19"

11:37 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |