24-08-08

Overwinning Dwars door Keiem

Na verschillende ereplaatsen de afgelopen wedstrijden kon ik in Keiem eindelijk terug aanknopen met een overwinning.

Van bij de start stond het podium al vrij snel vast. Met Colpaert en clubgenoot Davy Stieperaere trokken we de eerste ronde serieus door. Colpaert voerde de forcing waardoor de voorsprong op de tweede groep al groot werd.

Ik had me voorgenomen om me de ganse wedstrijd gedeisd te houden en niet veel kopwerk te doen. Sportief lijkt het niet maar ik wou me zoveel mogelijk sparen voor de laatste kilometer. Op die manier bouwde ik meer zekerheid tot een eventuele overwinning.

De tweede en derde ronde bleven hetzelfde. Colpaert die de wedstrijd maakte en verschillende pogingen ondernam om te versnellen. Ook Davy waagde een poging. Ik voelde me vrij goed om telkens op de versnellingen te anticiperen. De laatste kilometer probeerde Colpaert het nog eens, nu trok ik na zijn versnelling de laatste 800 meter vol door. Colpaert loste vrij snel. Davy volgde maar moest na een 200-tal meter me laten gaan. Ik hield stand en eindigde als eerste over de eindmeet. Ook werd ik nu eindlaureaat van het houtlandcriterium.

De conditie is er maar er mogen nog een paar procenten bij met het oog op de 1/2 marathons. Ik stond met een vrij fris gevoel aan de start. Het enige minpunt is lichte hinder aan de rechterachillepees. Tijdens trainingen of wedstrijd heb ik er weinig tot geen last van. Erna voel ik wel spanning en pijn. Ik wacht de volgende week af welke reactie er volgt...

Uitslag Top 5:

1. Brouckaert Dieter     32'54"

2. Stieperaere Davy    33'00"

3. Colpaert Frederiek   33'07"

4. Toulouse Jochen    34'24"

5. Deblander Guy     34'45"

9. Vandenbroucke Lieven  35'08"

13:48 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

achilles taping http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-241-285--8271-2-1-2,00.html ,dit hielp mij al vele malen een hinderlijke blessure te voorkomen zonder dat ik mijn training moest verminderen. mss kan dit jou ook helpen. Proficiat met je overwinning !

Gepost door: lorenzo | 31-08-08

De commentaren zijn gesloten.