03-08-08

Gelrode: op de meet geklopt door Maarten van Steen

Ik besloot om eens andere oorden op te zoeken. Op zaterdag 2 augustus stond een stratenloop in Gelrode, Vlaams-Brabant gepland. De afstand bedroeg 12km.

Al wandelend verkende ik de omloop. Die bestond uit 6 ronden van 2km, vrij klein vond ik. Toch mocht het parcours gezien worden. Het was vrij heuvelend met halverwege toch een serieuze knik van een 400 meter bergop.

De bezetting was sterker dan ik had verwacht. O.a. Maarten van Steen, Bart Lieckens en Frederick Colpaert maakten hun opwachting.

De start was licht dalend en er werd niet furieus gestart. Ik besloot om de eerste ronde wat door te trekken. Al vrij snel had ik een 5-tal seconden voorsprong. Ik wist niet precies wat ik moest doen. Met de trainer hadden we besloten om bij de kopgroep te blijven en af te wachten in de laatste ronde. Door de aanwezigheid echter van Maarten besloot ik om vol door te gaan. In de sprint wist ik dat hij sneller was.

Ik haspelde vrij probleemloos de eerste drie ronden af. Ik had toen een voorsprong van om en bij de 25 seconden. Ondertussen hoorde ik via de speaker dat Maarten los tweede was voor Bart Lieckens. Door de vele gedubbelden kon ik echter niet goed inschatten waar hij precies was. Ik begon het nu toch wel wat moeilijker te krijgen, vooral in de hellingen.

Mijn tempo was nu iets trager maar nog altijd vrij constant. Het was gewoon Maarten van Steen die sterk kwam opzetten. Waar ik voor vreesde gebeurde ook, de laatste kilometer beende hij me bij. Op dat moment speelde ik alles of niets. Ik versnelde, had een klein gaatje maar de laatste 300 meter ging hij over me en won uiteindelijk de wedstrijd. Bart Lieckens vervolledigde het podium.

Na afloop was er eerst lichte ontgoocheling maar al gauw besefte ik dat ik toch tevreden huiswaarts mocht keren. Ik bleef de ganse wedstrijd alleen en kon een strak tempo van rond de 3'10" afwerken. Misschien maakte ik de fout om de eerste ronde reeds vol door te trekken (5'50") waardoor ik halfweg toch een verval had. Na de wedstrijd kreeg ik onmiddellijk een deugdoend compliment van Maarten van Steen.

Het werd terug een geslaagd molenlopers weekend. De molenlopers deden het algemeen schitterend in Ardooie. Stijn Fincioen won  de wedstrijd over 15,5km. Het werd een geslaagde test naar de marathon in Eindhoven toe. Tom Vanslambrouck eindigde derde in de shoppingloop in Oostkamp en bevestigt daarmee zijn sterke conditie dat hij nu heeft. Davy Stieperaere won enkele dagen eerder in De Panne.

Uitslag:

1. Van Steen Maarten  38'01"

2. Brouckaert Dieter    38'03"

3. Lieckens Bart         38'24"

4. Lemmens Jos         38'45"

5. Caluwaerts Erik       38'58"

7. Colpaert Fred.        41'19"

11:37 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sterk ! Ik kende u niet en dacht dat je blufpoker speelde ... omdat je er van bij de start zo snel vandoor ging !
Spijtig dat je de overwinning niet gehaald hebt , je had deze zeker verdiend!

Veel succes alvast en tot op een of andere wedstrijd !
Erik

Gepost door: erik | 03-08-08

De commentaren zijn gesloten.