22-07-08

Dwars door Bekegem: onverhoopt succes

Op 21 juli vond traditioneel Dwars door Bekegem plaats. Een wedstrijd georganiseerd door mijn eigen loopclub 'Molenlopers'. In 2006 won ik deze wedstrijd. Vorig jaar past ik wegens huwelijksreis.

Dit jaar was het uitkijken hoe het met de conditie gesteld was, vooral na een maand terug te kunnen trainen. Vier dagen ervoor deed ik alleszins een geslaagde test. De training bestond uit 3x 7' tempo. De training ging veel beter dan ik had verwacht.

Aan de start stonden o.a. collega's molenlopers Tom Vanslambrouck, Davy Stieperaere en Stijn Fincioen. Ook Clincke en Caby waren van de partij. Ik had het meest schrik van de afstand: nl 15km. Mijn betrachting van bij het startshot was de concurrentie zo lang mogelijk te kunnen volgen.

Met deze kopgroep van 6 man kwamen we de eerste ronde door. Ondertussen waren er versnellingen van zowel Stijn Finc. als Christoph Clinke. Telkens liet ik begaan om op mijn eigen tempo terug te keren. Na de eerste van de 4 ronden moest Davy ons groepje laten gaan. Ook Stijn Fincioen  kreeg het moeilijk, halfweg de wedstrijd waren we nog met 4 man.

Mede door het hard labeurwerk van clincke en mezelf konden we ons ontdoen van Dimitri Caby. Vanaf nu regende het versnellingen. Zowel Tom, Christoph als mezelf waren aan elkaar gewaagd. Het was duidelijk dat het een spannende eindstrijd ging worden. Ik voelde me goed en nam regelmatig het kopwerk voor mijn rekening.

Bij het ingaan van de laatste ronde deed ik een versnelling. Ik had een klein gaatje van een 5-tal meters. Toch besloot ik om in te houden. De wind en de laatste helling kon ik niet alleen volhouden. Op het moment dat Tom me bijbeende ging hij nu aan de haal. Clincke kraakte.

Nu waren we met zen tweeën weg voor de overwinning. Ik voelde nu mijn tekort aan trainingen nu wel doorwegen. Mijn onderbenen begonnen loodzwaar te wegen. Met behulp van trainingsmakker Tom liepen we samen naar de finish toe. Tom won oververdiend de wedstrijd.

Na de wedstrijd kon ik niet anders dan tevreden zijn. De conditie is reeds zeer goed. Het aquajoggen en de vele rompoefeningen die ik deed tijdens mijn blessure missen hun effect niet. Nu is het de bedoeling om niet te vroeg een piek te hebben.

Uitslag:

1. Tom Vanslambrouck  47'25"

2. Dieter Brouckaert  47'30"

3. Christoph Clincke  47'47"

4. Dimitri Caby  48'17"

5. Fincioen Stijn  48'42"

6. Davy Stieperaere 49'39"

15. Lieven Vandenbroucke  52'27"

 BEkegem2

 Bekegem 3

 

 

 

 

 

 

 

22:45 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-07-08

Pieken naar 1/2 marathon Breda

Het wedstrijdprogramma voor de komende maanden is definitief. De wedstrijden die gelopen worden in juli, augustus en september zijn in functie van de halve marathon in Breda op 5 oktober. Vorig jaar liep ik een tijd van 1u 07'55". Mijn betrachting is om de tijd te verbeteren. Stiekem hoop ik dicht tegen de 1u07' te zitten. Indien alles mee zit (conditie, weer, bezetting,...) acht ik dit mogelijk.

Om te beginnen Dwars door Bekegem. Het beloofd een molenlopers onderonsje te worden met Stijn Fincioen, Tom Vanslambrouck en Davy Stieperaere. Het is een tijd geleden dat we nog eens met zijn vieren aan de start stonden.Op 2 augustus vertrek ik met trainingsmakker naar Vlaams-Brabant om deel te nemen aan Gelrode. Ik neem de 12km voor mijn rekening. Tom twijfelt nog tussen de 6 en 12km.

De laatste wedstrijden van het houtlandcriterium nl. Torhout en Keiem staan ook op het programma. Ik hoop het criterium voor de tweede keer te kunnen winnen. De komende jaren laat ik echter dit criterium links liggen. Grijsloke en de halve marathon Nieuwpoort dienen als laatste test voor Breda.

De week na Breda trek ik normaalgezien met Stijn Fincioen naar Eindhoven. Stijn loopt er zijn eerste marathon. Ik ga mee om te supporteren. In de namiddag loop ik de 1/2 marathon van Eindhoven. Het valt echter af te wachten of ik niet te vermoeid ben van Breda.

13/10 - 23/10 rustperiode

18:32 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-07-08

Trainingen op de achtergrond

10 juli 2008: Een datum die in mijn geheugen zal gegrift blijven nl. de geboorte van onze eerste kindje Emma.

Op dergelijke momenten is het lopen en al wat erbij hoort van veel minder belang. Mede door vermoeidheid (die daarmee gepaard gaat) werden de trainingen beperkt tot rustige duurlopen. De wedstrijd in Koekelaere werd logischerwijze geschrapt.

De eerstkomende wedstrijd is nu Bekegem, een organisatie van onze eigen loopclub 'Molenlopers'. Door de blessure en de afgelopen week verwacht ik er niet zo veel van. Ik probeer zo goed als mogelijk punten te verdedigen voor het houtlandcriterium.

17:12 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |