22-07-08

Dwars door Bekegem: onverhoopt succes

Op 21 juli vond traditioneel Dwars door Bekegem plaats. Een wedstrijd georganiseerd door mijn eigen loopclub 'Molenlopers'. In 2006 won ik deze wedstrijd. Vorig jaar past ik wegens huwelijksreis.

Dit jaar was het uitkijken hoe het met de conditie gesteld was, vooral na een maand terug te kunnen trainen. Vier dagen ervoor deed ik alleszins een geslaagde test. De training bestond uit 3x 7' tempo. De training ging veel beter dan ik had verwacht.

Aan de start stonden o.a. collega's molenlopers Tom Vanslambrouck, Davy Stieperaere en Stijn Fincioen. Ook Clincke en Caby waren van de partij. Ik had het meest schrik van de afstand: nl 15km. Mijn betrachting van bij het startshot was de concurrentie zo lang mogelijk te kunnen volgen.

Met deze kopgroep van 6 man kwamen we de eerste ronde door. Ondertussen waren er versnellingen van zowel Stijn Finc. als Christoph Clinke. Telkens liet ik begaan om op mijn eigen tempo terug te keren. Na de eerste van de 4 ronden moest Davy ons groepje laten gaan. Ook Stijn Fincioen  kreeg het moeilijk, halfweg de wedstrijd waren we nog met 4 man.

Mede door het hard labeurwerk van clincke en mezelf konden we ons ontdoen van Dimitri Caby. Vanaf nu regende het versnellingen. Zowel Tom, Christoph als mezelf waren aan elkaar gewaagd. Het was duidelijk dat het een spannende eindstrijd ging worden. Ik voelde me goed en nam regelmatig het kopwerk voor mijn rekening.

Bij het ingaan van de laatste ronde deed ik een versnelling. Ik had een klein gaatje van een 5-tal meters. Toch besloot ik om in te houden. De wind en de laatste helling kon ik niet alleen volhouden. Op het moment dat Tom me bijbeende ging hij nu aan de haal. Clincke kraakte.

Nu waren we met zen tweeën weg voor de overwinning. Ik voelde nu mijn tekort aan trainingen nu wel doorwegen. Mijn onderbenen begonnen loodzwaar te wegen. Met behulp van trainingsmakker Tom liepen we samen naar de finish toe. Tom won oververdiend de wedstrijd.

Na de wedstrijd kon ik niet anders dan tevreden zijn. De conditie is reeds zeer goed. Het aquajoggen en de vele rompoefeningen die ik deed tijdens mijn blessure missen hun effect niet. Nu is het de bedoeling om niet te vroeg een piek te hebben.

Uitslag:

1. Tom Vanslambrouck  47'25"

2. Dieter Brouckaert  47'30"

3. Christoph Clincke  47'47"

4. Dimitri Caby  48'17"

5. Fincioen Stijn  48'42"

6. Davy Stieperaere 49'39"

15. Lieven Vandenbroucke  52'27"

 BEkegem2

 Bekegem 3

 

 

 

 

 

 

 

22:45 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

schitterend zeer sterk in een lange zware wedstrijd als Bekegem!!!Doe zo voort en je zal er staan in Breda.

groetjes
johanbeton

Gepost door: Johan Watthy | 27-07-08

De commentaren zijn gesloten.