11-05-08

Snaaskere: Moeizaam naar tweede plaats

In overleg met trainer Mark besloten we om toch aan de start te verschijnen van Snaaskerke. De afstand bedroeg 10km, dus dat viel mee.

De voornaamste concurrent ging de hitte worden. Het was reeds in de opwarming duidelijk dat het afzien ging worden. Van bij de start namen veteranen Deruddere en Verstraete het commando. Ik liep de eerste kilometer in het zog van clubmakker Stiepi en Dereere Jurgen, de twee voornaamste concurrenten voor de overwinning. Stiepi won vorige week de 5km in Brugge, Dereere bereidt zich voor op het Europees Kampioenschap duathlon binnen twee weken.

Op het moment dat ik doortrok waren we met z'n drieën weg. Vanaf dan nam Dereere over. Nu was het een zaak om zolang mogelijk te volgen. De eerste versnelling plaatste hij rond km 3. Ik liet hem begaan. Ik kon ook niet beter want mijn benen voelden zeer zwaar aan. Ondertussen moest ook Stiepi passen. Door men eigen tempo te lopen kon ik hem terug bijbenen. Toch duurde dit ook niet lang. Bij zijn tweede versnelling was hij reeds gaan vliegen. Het ging totaal niet om hem te remonteren.

De warmte maakte de wedstrijd natuurlijk alleen maar zwaarder. Ik liep nu een eigen tempo om zo de tweede plaats veilig te stellen. Dit lukte, maar het was zeer moeizaam. De wedstrijd kon niet vroeg genoeg gedaan zijn....

Dat Dereere verdiend won, kon ik vrede mee nemen. Hij gaf een zeer sterke indruk tijdens de wedstrijd. Zelf was ik ontgoocheld omdat ik niet meer weerwerk kon bieden. Mijn achterstand vond ik vrij groot. Was het de warmte of had ik Dwars door Brugge nog in mijn benen...? Het was voor mij een raadsel. Ik probeer het positief te bekijken: ik heb terug de 100ptn voor mezelf en de club. De wedstrijd zelf zal ik zo snel mogelijk proberen te vergeten...

Snaaskerke%20001

15:38 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.