28-04-08

Wedstrijden pisteseizoen zo goed als vast

In overleg met de trainer zou ik de volgende pistewedstrijden meedoen:

21/05: 1500m Ninove

31/05: 1 mijl Lokeren

07/06: 1500m Kessel-Lo

11/06: 5000m Wageningen (NL)

02/07: Bk 10000m Jambes

Het wordt de eerste maal dat ik me zal toeleggen op de piste. Voor mezelf is het een groot vraagteken welke tijden al dan niet haalbaar zijn.

Mijn streefdoelen zijn: 1500m: 4'06", 5000m: onder 14'50", 10000m:onder 31'00"

Alles moet natuurlijk ook meezitten. De pistetrainingen die ik reeds met clubmakker Stijn Fincioen heb afgewerkt waren veelbelovend.

Ondertussen loop ik Snaaskerke, Zwevezele en 20km van Brussel mee. Dit echter als training. Ik loop dan samen met enkele molenlopers.

Na het BK wordt er normaalgezien een rustperiode ingelast.

16:18 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-04-08

Derde opeenvolgende zege in de lenteloop

De lenteloop in Oudenburg doe ik traditioneel ieder jaar mee, mede doordat ik werkzaam ben in de basisschool. Heel wat leerlingen liepen er de jogging van 5km.

Het was afwachten hoe ik de 1/2 marathon van vorige week en de pistetraining van donderdag verteerde. Ik deed samen met clubmaat Stijn Fincioen een pittige training waarbij reeksen van 300m op het programma stonden.

Ik besloot om behoudend te starten. Ik kwam echter vrij snel aan kop maar ik trok niet vol door. Het waren Davy Stieperaere en Dieter Vande Walle die aan het commando waren. Onze voorsprong bedroeg maar luttele seconden. Mede door het hard labeur van oude krijger Filip Vanhaecke kon het tweede groepje aansluiten. Respect voor Filip die direct het voortouw nam.

Bij het ingaan van de vierde kilometer trok Davy vol door. Ik wachtte even om te kijken naar de reactie van de anderen. Ik plaatste dan een versnelling tot bij Davy, Dieter Vande Walle volgde. Davy hield het tempo hoog waardoor Dieter Van de Walle moest lossen. Nu waren we met twee bij het ingaan van de tweede ronde. Een ideaal scenario zowel voor mij als Davy.

Gedurende de tweede helft van de wedstrijd was het elkaar helpen om de tegenstand niet terug te laten komen. Dat lukte aardig. Vanuit de achtergrond zagen we hoe Filip Vanhaecke zich losrukte uit de tweede groep richting de derde plaats. Met nog 2,5 km te gaan, legde ik het tempo hoger waardoor clubmaat Davy moet lossen. Nu met wind mee, kon ik dit tempo goed aanhouden, al voelde ik bij het naderen van de eindmeet toch stijfheid in de benen. De overwinning was een feit. Davy eindigde tweede, Filip derde, Dieter Vande Walle vierde. Lieven Vandenbroucke liep verbazend sterk, zijn prestatie zag hij beloond met een vijfde plaats.

oudenburg

Uitslag Top 5:

1. Dieter Brouckaert          33'34"

2. Davy Stieperaere           34'01"

3. Filip Vanhaecke              34'29"

4. Dieter Van de Walle       34'41"

5. Lieven Vandenbroucke   34'46

13:01 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-04-08

15de in de 1/2 marathon

Het weekend van 12 en 13 april stond in het teken van de Humarathon in Vitry Sur Seine vlakbij Parijs. De tweedaagse was ook een ideale gelegenheid als uitstap samen met de vele molenlopers.

Mede door de hoge premies is dit een fel bezette wedstrijd. Aan de atleten aan de start is dit reeds duidelijk te zien. Een twintigtal afrikanen nemen deel aan deze wedstrijd. Net voor het startsignaal denk je wel eens: 'wat sta ik hier eigenlijk te doen'. Toch is het in feite genieten.

De eerste kilometer is licht dalend waardoor er vrij snel gestart werd. Dimitry Caby en ik besloten om samen te beginnen en voor een tijd te lopen onder de 1u08. Voor ons was er een grote kopgroep van ongeveer 18 man sterk. Toch waren er een tweetal die zich vrij snel opblaasden. Bij km 3 gingen we erop en erover. Die afstand legde wij af in een 9m 05sec. Voor mij eigenlijk een te snel begin. De kopgroep was dan al bijna uit het zicht.

Vanuit de achtergrond kon ondertussen een atleet van AS Perrefitte aansluiten nl. Ken Chareil. Met zijn drieën liepen we richting de eerste zware helling. Caby nam de eerste 5 kilometers voor zijn rekening. Op de helling moesten zowel Caby als mezelf Chareil laten gaan. Ikzelf had ondertussen een kleine voorsprong op Caby. Boven de helling twijfelde ik even om te wachten op Caby of vol te naderen op Chareil die ondertussen de Keniaan Joseph Muturi bijbeende. Ik koos voor het tweede. In de afdaling trok ik vol door. Het duurde weliswaar een tweetal kilometer eer ik bij hen kwam. Ik kon nu wat recuperen en dat lukte vrij aardig...

Km 10 kwamen we door in 32'08", nog altijd op schema. Gemakkelijk ging het echter niet worden. De aanmoedingen van de vele supporters bij de eerste doortocht en het feit dat ik niet alleen liep gaf me vrij veel moed en vertrouwen.

Het tweede deel was eerder monotoon. Elk deden we een stuk van het kopwerk. Toch lag het tempo een tikkeltje te laag waardoor ik wist dat het moeilijk ging worden voor een persoonlijke besttijd mede doordat de helling ons opnieuw opwachtte (km 15 48minuten rond). Bij het begin van de helling(17) zette Chareil opnieuw aan. Muturi volgde, ik paste. Ik hoopte op de laatste 2 kilometers die dalend waren. Joseph Muturi kraakte echter waardoor ik hem aan de top van de helling terug kon bijbenen. Chareil had nu een 10-tal sec. voorsprong.

Even bleef Muturi nog bij me. In de laatste anderhalve kilometer probeerde ik een alles of niets poging om toch nog bij Chareil te geraken. Ik naderde maar kwam op het einde een zevental seconden tekort. Bij het overschrijden van de meet tikte de klok af op 1u08'20".

Eerst was er lichte ontgoocheling wegens de tijd. Vrij snel ebde dit weg door het feit dat ik 15de eindigde en 55 seconden sneller liep dan vorig jaar. Ik mocht dus tevreden zijn van de eerste halve marathon van 2008.

De vele molenlopers en de ploegen Sint Rembert deden het overigens schitterend. Zowel op de 10km als de 1/2 maratho wonnen we het ploegenklassement.

afrikanen parijs parijs 2
Koplopers                                          Winnaar Kitwara Kiprop (Kenia)

20:25 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-08

Voorbereidingen 1/2 marathon achter de rug

Dinsdag 8 april was mijn laatste zware training naar de 1/2 marathon toe in Parijs. De training bestond uit 3x 10min tempo. Ik kon ze vrij vlot afwerken aan 3'10" /km.

Vorig jaar eindigde ik met een tijd van 1u09'15". Beter doen zou geen probleem mogen zijn. Stilletjes hoop ik om mijn eigen besttijd te verbeteren van 1u07'55". Geen senecure aangezien er twee hellingen in zitten.

Bedoeling is om te starten aan een tempo van 3'10. De eerste 10km zou ik graag doorkomen onder 32'10". Mocht ik de hellingen goed verteren dan zit een verbetering van mijn besttijd er zeker in.

Na de halve marathon doe ik een week rustig aan, om zo toe te leven naar het belangrijk drieluik Jabbeke -  Brugge - Torhout.

12:42 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |