20-04-08

Derde opeenvolgende zege in de lenteloop

De lenteloop in Oudenburg doe ik traditioneel ieder jaar mee, mede doordat ik werkzaam ben in de basisschool. Heel wat leerlingen liepen er de jogging van 5km.

Het was afwachten hoe ik de 1/2 marathon van vorige week en de pistetraining van donderdag verteerde. Ik deed samen met clubmaat Stijn Fincioen een pittige training waarbij reeksen van 300m op het programma stonden.

Ik besloot om behoudend te starten. Ik kwam echter vrij snel aan kop maar ik trok niet vol door. Het waren Davy Stieperaere en Dieter Vande Walle die aan het commando waren. Onze voorsprong bedroeg maar luttele seconden. Mede door het hard labeur van oude krijger Filip Vanhaecke kon het tweede groepje aansluiten. Respect voor Filip die direct het voortouw nam.

Bij het ingaan van de vierde kilometer trok Davy vol door. Ik wachtte even om te kijken naar de reactie van de anderen. Ik plaatste dan een versnelling tot bij Davy, Dieter Vande Walle volgde. Davy hield het tempo hoog waardoor Dieter Van de Walle moest lossen. Nu waren we met twee bij het ingaan van de tweede ronde. Een ideaal scenario zowel voor mij als Davy.

Gedurende de tweede helft van de wedstrijd was het elkaar helpen om de tegenstand niet terug te laten komen. Dat lukte aardig. Vanuit de achtergrond zagen we hoe Filip Vanhaecke zich losrukte uit de tweede groep richting de derde plaats. Met nog 2,5 km te gaan, legde ik het tempo hoger waardoor clubmaat Davy moet lossen. Nu met wind mee, kon ik dit tempo goed aanhouden, al voelde ik bij het naderen van de eindmeet toch stijfheid in de benen. De overwinning was een feit. Davy eindigde tweede, Filip derde, Dieter Vande Walle vierde. Lieven Vandenbroucke liep verbazend sterk, zijn prestatie zag hij beloond met een vijfde plaats.

oudenburg

Uitslag Top 5:

1. Dieter Brouckaert          33'34"

2. Davy Stieperaere           34'01"

3. Filip Vanhaecke              34'29"

4. Dieter Van de Walle       34'41"

5. Lieven Vandenbroucke   34'46

13:01 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Proficiat makker met je zoveelste knappe prestatie, echt goe bezig!Nu wat samen met mij afzien op de pistetrainingen : )!Tot de volgende training ...

grtz

Gepost door: Stijn | 21-04-08

De commentaren zijn gesloten.