14-04-08

15de in de 1/2 marathon

Het weekend van 12 en 13 april stond in het teken van de Humarathon in Vitry Sur Seine vlakbij Parijs. De tweedaagse was ook een ideale gelegenheid als uitstap samen met de vele molenlopers.

Mede door de hoge premies is dit een fel bezette wedstrijd. Aan de atleten aan de start is dit reeds duidelijk te zien. Een twintigtal afrikanen nemen deel aan deze wedstrijd. Net voor het startsignaal denk je wel eens: 'wat sta ik hier eigenlijk te doen'. Toch is het in feite genieten.

De eerste kilometer is licht dalend waardoor er vrij snel gestart werd. Dimitry Caby en ik besloten om samen te beginnen en voor een tijd te lopen onder de 1u08. Voor ons was er een grote kopgroep van ongeveer 18 man sterk. Toch waren er een tweetal die zich vrij snel opblaasden. Bij km 3 gingen we erop en erover. Die afstand legde wij af in een 9m 05sec. Voor mij eigenlijk een te snel begin. De kopgroep was dan al bijna uit het zicht.

Vanuit de achtergrond kon ondertussen een atleet van AS Perrefitte aansluiten nl. Ken Chareil. Met zijn drieën liepen we richting de eerste zware helling. Caby nam de eerste 5 kilometers voor zijn rekening. Op de helling moesten zowel Caby als mezelf Chareil laten gaan. Ikzelf had ondertussen een kleine voorsprong op Caby. Boven de helling twijfelde ik even om te wachten op Caby of vol te naderen op Chareil die ondertussen de Keniaan Joseph Muturi bijbeende. Ik koos voor het tweede. In de afdaling trok ik vol door. Het duurde weliswaar een tweetal kilometer eer ik bij hen kwam. Ik kon nu wat recuperen en dat lukte vrij aardig...

Km 10 kwamen we door in 32'08", nog altijd op schema. Gemakkelijk ging het echter niet worden. De aanmoedingen van de vele supporters bij de eerste doortocht en het feit dat ik niet alleen liep gaf me vrij veel moed en vertrouwen.

Het tweede deel was eerder monotoon. Elk deden we een stuk van het kopwerk. Toch lag het tempo een tikkeltje te laag waardoor ik wist dat het moeilijk ging worden voor een persoonlijke besttijd mede doordat de helling ons opnieuw opwachtte (km 15 48minuten rond). Bij het begin van de helling(17) zette Chareil opnieuw aan. Muturi volgde, ik paste. Ik hoopte op de laatste 2 kilometers die dalend waren. Joseph Muturi kraakte echter waardoor ik hem aan de top van de helling terug kon bijbenen. Chareil had nu een 10-tal sec. voorsprong.

Even bleef Muturi nog bij me. In de laatste anderhalve kilometer probeerde ik een alles of niets poging om toch nog bij Chareil te geraken. Ik naderde maar kwam op het einde een zevental seconden tekort. Bij het overschrijden van de meet tikte de klok af op 1u08'20".

Eerst was er lichte ontgoocheling wegens de tijd. Vrij snel ebde dit weg door het feit dat ik 15de eindigde en 55 seconden sneller liep dan vorig jaar. Ik mocht dus tevreden zijn van de eerste halve marathon van 2008.

De vele molenlopers en de ploegen Sint Rembert deden het overigens schitterend. Zowel op de 10km als de 1/2 maratho wonnen we het ploegenklassement.

afrikanen parijs parijs 2
Koplopers                                          Winnaar Kitwara Kiprop (Kenia)

20:25 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.