30-03-08

Damme: Net in top 5.

Vandaag stond Damme Brugge Damme op het schema. Voor mij een serieuze test richting de 1/2 marathon in Parijs. Vorig jaar eindigde ik hier tweede na Ghirma W. Deze laatste was opnieuw van de partij. Nog andere kleppers verschenen aan de start met o.a. Nagassa, Gemeda, Depoortere, Coppens, Vandecasteele...om er maar een paar op te noemen.

Doordat de wedstrijd werd opgenomen in het Flanders wegcircuit was de afstand nu exact 10 kilometer. Dit met gevolg dat de start anders was dan vorig jaar. Het was echter een tumultues begin van de wedstrijd. Heel wat atleten wisten niet het begin en de richting waarin we moesten lopen. Ook sommigen van de organisatie hadden er het raden naar.

Enfin met een vijtiental minuten vertraging werd het startschot gegeven. Al gauw ontstond er een kopgroep met de voornaamste favourieten. Het tempo lag hoog maar niet verschroeind. Na een 2tal kilometer versnelde Woldu. Het groepje brak in tweeën. De kopgroep bestond uit: Nagassa, Woldu en Gemeda. Ik bevond me er net achter met Depoortere en Bram Coppens. Onze achterstand bedroeg een 15-tal seconden.

De wind was in het begin onze voornaamste tegenstander. Het kopwerk werd vooral gedaan door Dries Depoortere. Ons tempo laag vrij hoog waardoor de koplopers niet veraf waren. Halfweg moesten we over de Damse vaart zo richting Damme. Nu hadden we de wind licht mee. Ik probeerde nu zelf zoveel mogelijk aan kop te lopen om de wedstrijd hard te maken. Na km 6 liet Bram C. een klein gaatje. Samen met Dries haspelden we kilometers  af tussen de 3'00" en 3'05". Bram, die nu alleen liep, kraakte niet echt, waardoor er geen sprake kon zijn van enige recuperatie.

De laatste km plaatste Dries een versnelling. Ik ging bewust niet mee want in de laatste 600meter was er nog een verraderlijke helling. Ik kon hem in die helling terug bijbenen. De laatste 200meter in de bocht zette ik mijn spurt in, ik was echter verrast en werd gedwongen langs de buitenkant te lopen, waardoor Dries knap langs binnen mezelf kon remonteren en zelf versnelde.

Ik eindigde 5de. Na afloop van de wedstrijd kon ik zeer tevreden terugblikken. Het is nu uitkijken naar de eerste 1/2 marathon van dit jaar.

Bedankt aan de supporters (men vrouwke, schoonouders , Danny & Dora) die speciaal naar Damme kwamen afzakken.

Uitslag:

1. Nagassa Abdi  30'06"

2. Gemeda Aman  30'10"

3. Ghirma Woldu 30'45"

4. Depoortere Dries  30'55"

5. Brouckaert Dieter 30'58"

6. Coppens Bram  31'15"

7. Verschoren Bart 32'02"

8. Vandecasteele Steven  32'05"

9. Vanderstraeten Patrick  32'08"

10. Serroen Nico  32'10"

 

19:40 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-03-08

Ichtegem: 2de na Ghirma Woldu

Op paasmaandag vindt traditioneel de wedstrijd in Ichtegem plaats, de 2de wedstrijd van het houtlandcriterium. Een criterium dat ik in 2006 winnend afsloot.

Al gauw bleek dat een tweede overwinning er niet in zat, men name Woldu die aan de start verscheen. Die vloog weg direct na het startschot. Ik startte eerder rustig in 10de postitie. Met de trainingen die ik deze week deed nam ik geen risico's. Na een 400 meter nestelde ik me vrij snel in tweede postitie met clubmakker Davy Stieperaere in het zog. De andere belagers waren Maene Bart, Broucke Steven en molenloper Vandenbroucke Lieven.

Ik trok de eerste ronde goed door om de voorsprong zo snel mogelijk te hebben, zowel voor mij maar zeker voor Davy was dit in het voordeel. Davy had namelijk twee dagen eerder een wedstrijd gelopen in Oostende die hij overigens won. We hadden beide het belang bij om zo lang mogelijk bij elkaar te blijven, zowel voor de punten individueel als voor de molenlopers. De tweede en derde ronde hield ik het tempo strak zonder diep te moeten gaan. Davy kon mooi in mijn spoor blijven. Ons voorsprong vergrootte stelselmatig. De laatste ronde besloot ik toch om door te trekken maar ondertussen was er een hels weer opengebroken wat het lopen er niet gemakkelijke op maakte. Ik strandde uiteindelijk tweede op een 40-tal seconden van winnaar Woldu. Molenloper Davy vervolledigde het podium. Clubmakker en vriend Lieven Vandenbroucke liep als vijfde over de streep.

Na de wedstrijd had ik er een goed gevoel aan over gehouden. Ik kon op wat reserve lopen en hielp tevens Davy. Op deze manier kon ik hem wat terug doen voor het vele kopwerk hij deed in Eernegem. Volgende week staat Damme op het programma, voor mij een serieuze test in functie van de 1/2 marathon in Parijs.

Uitslag 10,5km:

1.  Girma Woldu   32'22"

2.  Brouckaert Dieter 33'01"

3.  Stieperaere Davy  33'32"

4.  Maene Bart  34'02"

5.  Vandenbroucke Lieven  34'18"

ichtegem

 

ichtegem2

20:43 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-03-08

Eernegem: 1e overwinning van het seizoen

Zaterdag 15 maart stond de eerste wedstrijd van het Houtlandcriterium op het programma. Deze wedstrijd is altijd speciaal doordat dit een organisatie is van de molenlopers.

Ieder jaar nemen er veel molenlopers deel aan de wedstrijd, ook nu bleek dit het geval te zijn. Clubmakkers Davy Stiepi en Stijn Fignon stonden tevens aan de start.

Van bij het begin nam Davy het voortouw, het kopgroepje bestond uit een zestal atleten. Na een goede kilometer trok Stijn goed door met als gevolg dat er drie molenlopers op kop liepen van de wedstrijd. De schifting was nu gemaakt. Davy, die een 30ste eindigde op het BK, nam constant het initiatief. Ikzelf zette me in het spoor. Veel kopwerk durfde ik niet doen, het was afwachten hoe de conditie zat.

Halfweg koers plaatste ik een eerste versnelling waardoor Stijn een gaatje moest laten. Ik voelde me vrij goed na die versnelling. Mijn bedoeling was om in de slotfase de ultime versnelling te plaatsen. Stijn remonteerde mij echter en trok vol door. Ik moest een gaatje laten van een 5-tal meter. Vanaf nu was het man tegen man. Op het moment dat Stijn even moest recuperen kon ik de versnelling wat langer doortrekken. De voorsprong bedroeg echter maar een 40 meter. Het was nog serieus afzien maar de eerste overwinning dit jaar was binnen. Stijn eindigde op 6sec tweede, Davy vervolledigde het podium. (bedankt davy voor het kopwerk!!!)

Na 5 weken terug trainen ben ik zeker tevreden met de prestatie. Hopelijk ben ik niet te vroeg in vorm in functie van de maanden mei en juni.

16:04 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |