24-03-08

Ichtegem: 2de na Ghirma Woldu

Op paasmaandag vindt traditioneel de wedstrijd in Ichtegem plaats, de 2de wedstrijd van het houtlandcriterium. Een criterium dat ik in 2006 winnend afsloot.

Al gauw bleek dat een tweede overwinning er niet in zat, men name Woldu die aan de start verscheen. Die vloog weg direct na het startschot. Ik startte eerder rustig in 10de postitie. Met de trainingen die ik deze week deed nam ik geen risico's. Na een 400 meter nestelde ik me vrij snel in tweede postitie met clubmakker Davy Stieperaere in het zog. De andere belagers waren Maene Bart, Broucke Steven en molenloper Vandenbroucke Lieven.

Ik trok de eerste ronde goed door om de voorsprong zo snel mogelijk te hebben, zowel voor mij maar zeker voor Davy was dit in het voordeel. Davy had namelijk twee dagen eerder een wedstrijd gelopen in Oostende die hij overigens won. We hadden beide het belang bij om zo lang mogelijk bij elkaar te blijven, zowel voor de punten individueel als voor de molenlopers. De tweede en derde ronde hield ik het tempo strak zonder diep te moeten gaan. Davy kon mooi in mijn spoor blijven. Ons voorsprong vergrootte stelselmatig. De laatste ronde besloot ik toch om door te trekken maar ondertussen was er een hels weer opengebroken wat het lopen er niet gemakkelijke op maakte. Ik strandde uiteindelijk tweede op een 40-tal seconden van winnaar Woldu. Molenloper Davy vervolledigde het podium. Clubmakker en vriend Lieven Vandenbroucke liep als vijfde over de streep.

Na de wedstrijd had ik er een goed gevoel aan over gehouden. Ik kon op wat reserve lopen en hielp tevens Davy. Op deze manier kon ik hem wat terug doen voor het vele kopwerk hij deed in Eernegem. Volgende week staat Damme op het programma, voor mij een serieuze test in functie van de 1/2 marathon in Parijs.

Uitslag 10,5km:

1.  Girma Woldu   32'22"

2.  Brouckaert Dieter 33'01"

3.  Stieperaere Davy  33'32"

4.  Maene Bart  34'02"

5.  Vandenbroucke Lieven  34'18"

ichtegem

 

ichtegem2

20:43 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt Bedankt Dieter om mij uit de wind te zetten, heeft heel veel geholpen Ben blij dat je dit voor mij hebt willen doen. Heel veel succes in Damme-Brugge-Damme he. Vlammen zou ik zeggen.
Groeten Stiepi

Gepost door: Stiepi | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.