17-03-08

Eernegem: 1e overwinning van het seizoen

Zaterdag 15 maart stond de eerste wedstrijd van het Houtlandcriterium op het programma. Deze wedstrijd is altijd speciaal doordat dit een organisatie is van de molenlopers.

Ieder jaar nemen er veel molenlopers deel aan de wedstrijd, ook nu bleek dit het geval te zijn. Clubmakkers Davy Stiepi en Stijn Fignon stonden tevens aan de start.

Van bij het begin nam Davy het voortouw, het kopgroepje bestond uit een zestal atleten. Na een goede kilometer trok Stijn goed door met als gevolg dat er drie molenlopers op kop liepen van de wedstrijd. De schifting was nu gemaakt. Davy, die een 30ste eindigde op het BK, nam constant het initiatief. Ikzelf zette me in het spoor. Veel kopwerk durfde ik niet doen, het was afwachten hoe de conditie zat.

Halfweg koers plaatste ik een eerste versnelling waardoor Stijn een gaatje moest laten. Ik voelde me vrij goed na die versnelling. Mijn bedoeling was om in de slotfase de ultime versnelling te plaatsen. Stijn remonteerde mij echter en trok vol door. Ik moest een gaatje laten van een 5-tal meter. Vanaf nu was het man tegen man. Op het moment dat Stijn even moest recuperen kon ik de versnelling wat langer doortrekken. De voorsprong bedroeg echter maar een 40 meter. Het was nog serieus afzien maar de eerste overwinning dit jaar was binnen. Stijn eindigde op 6sec tweede, Davy vervolledigde het podium. (bedankt davy voor het kopwerk!!!)

Na 5 weken terug trainen ben ik zeker tevreden met de prestatie. Hopelijk ben ik niet te vroeg in vorm in functie van de maanden mei en juni.

16:04 Gepost door brouckaert dieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hallo Hallo,op deze dinsdagmorgen ben ik op bezoek geweest op je nieuwe blogje, ik heet alle nieuwkomers graag welkom zo kan ik er onmiddelijk mijn favorieten uitpikken en ik hoop dat je hier een fijne tijd zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 18-03-08

Hello Welkom in blogland groetjes Marc

Gepost door: Cadillacman | 21-03-08

Hallo Dieter, Welkom en veel succes in blogland. EEN ZALIGE (late vijg na) PASEN!

Gepost door: gidsjoris | 24-03-08

De commentaren zijn gesloten.